Pulska biciklijada 39. put

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od dvjesto sudionika odvozilo je 40-ak kilometara dugu trasu u sklopu 39. pulske biciklijade, koja je tradicionalno krenula s Portarate prema Marcani, Fažani, pa sve do Puntižele. Ondje je vozace docekao rucak i dodjeljene su nagrade, a glavnu nagradu - bicikl Grada Pule - dobio je trinaestogodišnji Puljanin Srecko Kokorovic. Ucenik Osnovne škole Kaštanjer itinerar je odvozio zajedno s prijateljima. Nakon šest ili sedam sudjelovanja na biciklijadi prvi je put dobio nagradu. Bicikl ce, kazao je Srecko, najvjerojatnije ostati u njegovim rukama s obzirom da je ona koju trenutno ima "pred mirovinom".

Pulskoj biciklijadi su se, kao i obicno, pridružili vozaci iz cijele Istre. Bilo je tu Medulinaca i Ližnjanaca, pa cak i Tinjanaca. Specijalni gost bio je Dražen Turina Šajeta, koji je rekao da mu je bilo zadovoljstvo iskušati svoje vozacke sposobnosti i na ovoj biciklijadi. "Uhvatili su me na Parenzani i pitali kada cu sudjelovati na pulskoj i rovinjskoj biciklijadi. Sada sam odradio pulsku, ali se pitam kakva je to biciklijada kada je Šajeta došao medu prvih pedeset?", našalio se opatijski pjevac.

Posebnu atrakciju pripremio je Madionicar Stefano iz Pule, koji je se zavezanih ociju odvozio sve do Marcane - odnosno cak 15 kilometara. Uvertiru je bio odradio na proteklom izadnju manifestacije, kada je naslijepo prošao Korzo. "Stavio sam na oci dvije celicne kalote zalijepljene na zavoj, a preko toga crnu vrecu i kacigu. Bilo je gadno, osobito pred kraj kada mi se pocelo vrtjeti u glavi zbog nedostatka zraka. Ali bez crne vrece na glavi ne bi izgledalo toliko atraktivno. Olakšavajuca okolnost bila je ta što je ispred mene vozio auto, pa sam se mogao ravnati po zvuku njegova motora."


Podijeli: Facebook Twiter