Pulom se širi bežicna mreža

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Buduci da su dizajn i tehnicko rješenje novih web stranica Grada Pule završeni, njihovo aktiviranje u planu je do listopada. U tijeku je pregledavanje i postavljanje materijala za objavu, saznajemo u gradskom pododsjeku za informiranje novosti o projektu E-Pula.

U fazi testiranja je i tehnicko rješenje kojim ce gradani putem web stranice pratiti tijek rješavanja svojih predmeta u gradskoj upravi. Puljani ce dobiti mogucnost i da putem SMS-a primaju obavijesti o otpremanju akata u njihovim predmetima.

Sustav E-Pula koristi se i kod izdavanja lokacijskih te gradevinskih dozvola koje su u nadležnosti Grada. S 1. sijecnja ove godine bilo je 2.888 neriješenih predmeta, a do 31.srpnja zaprimljeno je još 1.229. Od 1. sijecnja do 31. srpnja riješeno je ukupno 2.115 predmeta, cime su zaostaci smanjeni za dodatnih 886.

Osim toga, Grad planira povezati u jedinstvenu mrežu gradska poduzeca i javne ustanove. Dinamika povezivanja ovisit ce o financijskim mogucnostima. Za održavanje sustava E-Pula Grad je u ovoj godini izdvojio 190 tisuca kuna.

Planira se i uvodenje elektronickog potpisa, implementacija modula elektronickog cirkuliranja naloga za placanje i ulaznih racuna, mogucnost prihvata i slanja zahtjeva elektronickim putem, odnosno e-mailom i webom, proširenje sustava upravljanja dokumentima na javna poduzeca te omogucavanje udaljenog pristupa sustavu.

Uspješno se nastavlja i proširuje projekt Pula Wireless, u kojem je u suradnji Grada, Carneta, Sveucilišta Jurja Dobrile te udruge Wireless dio Pule pokriven signalom besplatnog bežicnog interneta.

Danas signal pokriva podrucje od Sveucilišta Jurja Dobrile do Flanaticke ulice, zonu prema bolnici, dio zelene tržnice i dio Flanaticke ulice, cijelu Dalmatinovu do križanja s Ciscuttijevom, Forum, Trg Portarata, podrucje oko Kaštela, okolicu Pattinaggia, podrucje oko OŠ Veruda te Giardine.


Podijeli: Facebook Twiter