Pulom počeo voziti turistički double-decker

Polazak je svaki dan ispred Arene u 9 sati
Polazak je svaki dan ispred Arene u 9 sati

Turistički autobus na kat, takozvani double-decker, danas je počeo voziti Pulom, od Arene preko Stoje, Lungomarea i Verudele pa natrag preko centra, ponovno do Arene. Prepoznatljive crvene boje, s motivima grada, turistički autobus do kraja rujna bit će stalni "gost" pulskih ulica.

Prva vožnja, ona ispred Arene, kreće u 9 sati i do 19 sati double-decker će kružiti gradom te obilaziti pulske znamenitosti i centar grada. Cijena karte je 75 kuna, odnosno 10 eura, a vrijedi 24 sata. To znači da se uz jednu kupljenu kartu putnik može voziti cijeli dan, ulaziti i izlaziti na odabranim mjestima te se ponovno vratiti u centar.

Double-decker kreće ispred Arene, no postoji još šest stajališta na kojima se može ući ili izaći - kod Mornaričke crkve, na Valkanama, Zlatnim stijenama, Verudeli i Trgu na mostu.

- Upravo je taj kružni režim i mogućnost izlaska i ulaska u bilo kojem trenutku specifičnost našeg turističkog autobusa. Primjerice, ako netko želi razgledati Mornaričko groblje, izađe na Valkanama i ponovno se za sat vremena ukrca i ode primjerice na Zlatne stijene na kupanje, rekla nam je Lorena Boljunčić, vlasnica i inicijatorica City toura iz tvrtke Idea Istra.

Naime, autobus svakih sat vremena dolazi na ista stajališta pa je moguće planirati obilaske ili odlaske na kupanje te natrag u centar.

Ruta počinje razgledavanjem Arene, a potom autobus kreće prema hotelu Riviera, gdje se ukazuju vizure Uljanika. Dalje se vozi prema Giardinima, gdje se s visine mogu vidjeti Dvojna i Zlatna vrata, a potom se odlazi na bulevar. Put nakon toga vodi na Stoju, pored Mornaričke crkve i Mornaričkog groblja do Valkana. Slijedi vožnja duž cijelog Lungomarea te do Zlatnih stijena i Verudele. Povratak je Radićevom ulicom, oko zgrade PU istarske te ponovno na Giardine do Arene. Cijelim putem putnicima je na raspolaganju audiovodič na 11 jezika.

Boljunčić je iskoristila priliku te još jednom pozvala Puljane da tijekom ovog vikenda iskoriste besplatne promotivne vožnje i dožive svoj grad iz jedne potpuno drukčije perspektive. Inače, za djecu mlađu od 12 godina u pratnji roditelja vožnja je besplatna.

Karte se mogu kupiti na licu mjesta ili na recepcijama hotela i kampova Arenaturista, tvrtke koja je, uz Pulapromet, njihov glavni partner u projektu. Podršku turističkom autobusu, osim Grada Pule, dala je i pulska Turistička zajednica, Arheološki muzej, Udruga turističkih vodiča. (N. SOFTIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter