Pulom haraju lažni terapeuti koji pljačkaju starije

Danilo Ružić, sin prevarene 85-godišnje Puljanke, slučaj je prijavio policiji (D. ŠTIFANIĆ)
Danilo Ružić, sin prevarene 85-godišnje Puljanke, slučaj je prijavio policiji (D. ŠTIFANIĆ)

Nakon što su prošlog tjedna dvojica prevaranata očistila račun 83-godišnje Puljanke koja živi u Mutilskoj ulici i "olakšala" je za nekoliko tisuća kuna, identičan se slučaj prevare - a moguće da je riječ o istom dvojcu - dogodio i jednoj drugoj vremešnijoj gospođi, 85-godišnjoj Puljanki koja stanuje na Punti.

Našoj se redakciji javio sin jedne od pokradenih starica Danilo Ružić, želeći upozoriti da prevaranti obilaze starije žene ne bi li se domogli novca. Štoviše, tvrdi, imaju i razrađen obrazac po kojem operiraju po kućama.

Naime, priča Ružić, njegovu je majku najprije telefonom nazvala jedna ženska osoba, predstavila se kao medicinska sestra Marija, a potom joj ponudila besplatne liječničke terapije. 

Nedugo nakon toga u njen su stan stigla dvojica "doktora". Oni su je pregledali nekakvim uređajem te postavili dijagnozu da su joj kosti u izrazito lošem stanju. Propisali su joj masaže i vježbe, a za što bi trebala plaćati sto kuna mjesečno.

Starija gospođa nije se ni snašla, a već su od nje zatražili karticu tekućeg računa. Kada im ju je dala, priča njen sin, jedan od muškaraca je s njom nastavio razgovarati o zdravlju i terapiji, a drugi je mirno provukao karticu kroz POS aparat.

- Otišao sam u banku i vidio da je s računa skinuto 5.950 kuna, koji su, kako su mi rekli u banci, prebačeni na račun tvrtke Medica Centar Split, u dahu nam je ispričao Ružić. (piše G. ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter