Pulo, cuvaj se dopa!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Samo se veliki bendovi mogu u bisu odluciti za nekomercijalnu, mracnu, ali snažnu pjesmu. U takve bendove, iznimno rijetke u domacim okvirima, spada The Beat Fleet, koji se pri kraju odlicnog subotnjeg dvosatnog nastupa na pulskom Forumu odlucio za "Trilogiju jada".

Tu pjesmu rijetko izvode, a posvetili su je svim pulskim fanovima koji ih prate od prvog albuma "Ping-pong (umjetnost zdravog dira)" iz 1997. godine, uz snažnu odjavnu poruku Mladena Badovinca: "Pulo, cuvaj se dopa".

Najvjerniji obožavatelji u prvih su 20-ak redova omiljenom bendu priredili sjajnu atmosferu, plešuci i pjevajuci iz stiha u stih svaku od izvedenih pjesama.

No, nije te veceri Forum bio popunjen samo fanovima, vec i onima kojima TBF i njihova jedinstvena poetika gotovo desetljece i pol ne predstavljaju samo pozitivnu glazbenu i umjetnicku pojavu, vec i važnu kulturološku pa i politicku cinjenicu, s podjednako vrijednim i duhovitim angažiranim, koliko i ljubavnim pjesmama.

Ipak, svoj su pulski nastup zakljucili vedrijom "Alles Gut" i cuvenim refrenom "Ništa mi nece ovi dan pokvarit", a odlicno raspoloženi Badovinac cijeli je koncert, kao glavni TBF-ov elektromotor, suvereno držao scenu. Posebno se zahvalio onim Puljanima koji su ih, unatoc kiši, podržali prije godinu i pol na doceku 2009. godine.

Nisu izostali ni hitovi "Genije", "Heroji", "Malo sam maka", "Lud za njom", "Smak svita".U ocekivanju njihovog petog studijskog albuma do kraja ove godine, nije cudo da je publika dobro reagirala na pjesme "Fantasticna" i "Guzice i sise", buduci da se ta dva singla s upravo objavljenog unplugged albuma "Perpetuum fritule" (s koncerta u zagrebackoj Mocvari) silno vrte zadnjih mjeseci u radijskom eteru.


Podijeli: Facebook Twiter