Puljankino voce i povrce i na tržnici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska je tržnica bogatija za još cetiri štanda. Rijec je o štandovima Puljanke koji nude pregršt voca i povrca po konkurentnim cijenama.

Kako smo provjerili, na njima je isplativija kupnja limuna koji košta 7,98 kuna dok se na ostalim štandovima prodaje po cijeni od 14 kuna. Dosta su jeftinije i brokule koja koštaju 8,89 kuna, dok su na drugim štandovima 12 te mrkva koja je po cijeni od pet kuna duplo jeftinija. Kilogram jabuka, zavisno od sorte, na Puljankinom štandu košta od 3,38 do 6,48 kuna, crno grožde 10,98 kuna, narance 9,98, a mandarini 6,98 kuna.

Od povrca možemo izdvojiti tikvice i cvjetacu po cijeni od 9,98 kuna, svježi kupus koji je par lipa jeftiniji od tri kune te krumpire po 3,48 kuna. Na štandovima se nudi i suho, koštunjicavo voce te grah. Kako doznajemo od prodavacica, glavnina je sezonskog povrca domaceg porijekla, iz obližnjih Šikica, a štandovi ce raditi od 6,30 do 13,30 sati.

Hoce li, i koliko, pojava konkurencije na tržnici utjecati na obaranje cijena i na ostalim štandovima, ostaje za vidjeti.


Podijeli: Facebook Twiter