Puljanki Snježani Bratanović nagrada na natječaju Kultura u fokusu

Fotografija s izložbe "Nikola Tesla Čovjek budućnosti" Snježane Bratanović
Fotografija s izložbe "Nikola Tesla Čovjek budućnosti" Snježane Bratanović

Pulska fotografkinja Snježana Bratanović osvojila je nagradu na fotografskom natječaju Kultura u fokusu 2016, koji je organiziran uz potporu Grada Zagreba i sponzorstvo nagradnog fonda PBZ banke na platformi mediapitch.com. Pristiglo je 920 fotografija od 130 autora, a Bratanović je nagradu osvojila u kategoriji "Galerije, muzeji, izložbe, muzejske akcije, performance" za izložbu "Nikola Tesla Čovjek budućnosti", galerija Cankarjevog doma, Ljubljana

Žiri su činili Draženka Jalšić Ernečić (Muzej grada Koprivnice), Janko Belaj (osnivač fotozine.org, ULUPUH), Robert Gojević (BLUR magazine), Hrvoje Gržina (Hrvatski državni arhiv), Mario Periša (Sveučilište Sjever).

U kategoriji "Portret umjetnika" najbolji je bio Saša Ćetković, koji je nagrađen za portret primabalerine Zlatice Stepan Bašić koja je i pobjednička fotografija natječaja Kultura u fokusu. U kategoriji "Kazališne, filmske i plesne umjetnosti" najbolji je Filip Gržinčić za snimke generalne proba plesne predstave "Break a leg" skupine Flame iz Rijeke. U kategoriji "Koncertna fotografija/glazbene manifestacije" Roberto Pavić osvojio je nagradu za fotografiju koncerta Zakka Wyldea u zagrebačkoj Tvornici Kulture. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter