Puljanke u 1 finalu Kupa "Ružica Meglaj Rimac"

Skupo plaćena pobjeda - Ivana Đukić, Rockwool Pula (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)
Skupo plaćena pobjeda - Ivana Đukić, Rockwool Pula (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)

Drugi put u dva dana košarkašice Rockwool Pule uvjerljivo su svladale Split na Gripama. Nakon "plus 19" u subotu u prvenstvu, danas su igračice trenera Ivana Đukića s "plus 29" svladale Splićanke u osmini finala Kupa "Ružica Meglaj Rimac" te će u subotu u četvrtfinalnom ogledu u Pattinaggiu ugostiti Trešnjevku, a bolja ekipa iz tog dvoboja izvući će vizu za "final four".

Kao i dan ranije u prvenstvu, "rockwoolice" su i u Kupu sve dileme oko pobjednika, ako su one uopće i postojale, riješile već u prvoj četvrtini, koju su okončale s 18 koševa prednosti (28:10). Puljanke su umješno koristile svoju prednost u visini i u potpunosti kontrolirale skok, a usto su bile šuterski puno raspoloženije nego u subotu te je do poluvremena već bilo "plus 23" u njihovu korist (50:27).

Takav razvoj događaja omogućio je gostujućem treneru da pruži priliku i onim igračicama koje uglavnom griju klupu, a one su mu na ukazanom povjerenju znale zahvaliti te su se sve odreda upisale u strijelce. Jedina loša vijest je ozljeda koljena Ivane Đukić koja je nakon jedne akcije uz bolan krik pala na parket, a dodatne će pretrage utvrditi koliko će izbivati s njega.

Utakmica osmine finala kupa "Ružice Meglaj Rimac": Split - Rockwool Pula 75:104 (10:28, 17:22, 21:28, 27:26). Dvorana SC Gripe. Gledatelja: 70. Suci: Goleš, Bralić, Stojić (svi Šibenik).

SPLIT: Lučin 13, Goleš 12, Puljić 12, Domljanović, I. Zubak 5, Petrov 13, Barač 5, Modrić, Dedić 4, Leskur 4, Pavić 7.

ROCKWOOL PULA: Đukić 10, Pačkovski 13, Mišić 9, Čičić 8, Bedalov 8, M. Zubak 11, Blažević 12, Bosilj 19, Ramljak 12, Tukić 2.

Tri poena: Split 8 (Goleš 2, Petrov 2, Puljić 2, I. Zubak, Barač), Rockwool Pula 6 (Bosilj 3, Đukić 2, Pačkovski). (I. C.)


Podijeli: Facebook Twiter