Puljanka u prestižnoj njujorškoj galeriji

Roberta Weissman Nagy
Roberta Weissman Nagy

Pulska umjetnica Roberta Weissman Nagy, akademska kiparica i članica Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre, jedna je od 300-tinjak umjetnika iz cijeloga svijeta koja izlaže na međunarodnoj izložbi "Wish You Were Here 14", koja se sutra otvara u prestižnoj njujorškoj A.I.R. galeriji. Koncipirana je kao izložba 'razglednica' umjetnika iz cijelog svijeta koje obuhvaćaju širok spektar, variraju u stilu i medijima.

Izložba će biti otvorena do 26. srpnja, a predstavlja izvorna djela više od 300 autora, uključujući umjetnike kao što su Barbara Zucker, Mary Grigoriadas, Lourdes Asencio i Aaron Morgan. Osim američkih, izlažu i umjetnici Australije, Europe, Izraela, Japana, a cijena svakog pojedinačnog djela iznosi 45 dolara.

Roberta Weissman Nagy sudjeluje na ovoj izložbi treću godinu zaredom, a ovaj se put predstavlja jednim radom iz recentne serije manjih formata.

- Cijela serija tiče se mog preispitivanja, posebno odrastanja i identiteta kao umjetnice, a tada i mene buduće žene. Izdvojeni rad koji se izlaže u New Yorku kombinacija je fotografije mene iz djetinjstva i crteža kojim upisujem osobna razmišljanja, snove. Ostali radovi u seriji su i s mojim roditeljima, s prostorima Opatije i Pule, kazala je Weissman Nagy, dodavši da je ovo njen mali odmak od pretežito rada u metalu.

Njujorška galerija A.I.R. ima jako dobre koncepte i jako dobro izložbe, a još od 70-ih godina prošlog stoljeća, kaže ona (pritom namjerno zaobilazeći preuzak pojam feminizma, djeluje kao jaki centar ženskih stvaratelja. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter