Puljanka Petra Blašković u predstavi osječkog HNK-a

S proba predstave 'Hana & Hana'
S proba predstave 'Hana & Hana'

Vlastitom dramom u vlastitoj režiji, osječka glumica, pjesnikinja i profesorica Mira Perić Kraljik slavi 30 godina umjetničke karijere predstavom "Hana & Hana", u kojoj glume pulska glumica s osječkom adresom Petra Blašković i Katarina Baban. Glas susjede pripada Ani Stanojević, a onaj dostavljača pizze Miroslavu Čabraji. Premijera će se održati u subotu 16. travnja u 20 sati u osječkom HNK-u.

"Hana & Hana" jedna je od drama Mire Perić Kraljik objavljenih u zbirci "Žene u dijelovima" 2012. godine.

Scenograf i kostimograf je Neven Mihić, a glazbu potpisuje također Puljanka Mariaberta Blašković.

Kako je navedeno u najavi, "intimna je to duodrama koja detaljno i (dakako) bolno razlaže ljudsku/žensku narav, kob koja ranjenu žensku nutrinu poput gladnoga psa unedogled prati kroz sve faze njezina života, u konačnici dovodi do podvajanja, sukoba između sanjanog i proživljenog, posustalog i željnog života", zapisala je Ivana Šojat Kuči.

Glumice su rad na ovoj predstavi počele prije tri-četiri mjeseca, a posljednjih su ih dana intenzivirale.

Petra Blašković ističe da joj je veliko zadovoljstvo glumiti u toj predstavi te da joj je prvo iskustvo s Mirom Perić Kraljik u ulozi redateljice prekrasno. Izrazila je i svoje zadovoljstvo što glumi s Katarinom Baban, kolegicom s Akademije.

- Moja je Hana protagonistkinja puna emocija, koja je imala brojne teške trenutke u životu i u ovome snu dolazi do trenutka spoznaje. Upravo je ta šarolika paleta osjećaja ono što mi se najviše sviđa kod nje, rekla je Petra Blašković. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter