Puljanka Monica zablistala na Grobničkoj skali

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Četiri puna sata trajala je Grobnička skala, festival namijenjen mladim, još neafirmiranim pjevačima što ga petnaestu godinu zaredom organizira Katedra Čakavskog sabora za Grobnišćinu. Subotu, 22. prosinca 2012. godine, kao dan velikog uspjeha pamtit će Daniel Šimek, Dino Antonić i Monica Jakšić, troje mladih, sposobnih i nadasve talentiranih pjevača što su u konkurenciji 21 kompozicije i više od pedeset izvođača izvojevali pobjedu.

Daniel Šimek najviše se svidio publici, kompozicija što ju je otpjevala Monica Jakšić bila je najbolja prema mišljenju stručnog ocjenjivačkog suda, dok je Dino Antonić zablistao na "više razina". Struka ga je proglasila najboljim interpretatorom festivala i time ga odaslala na Festival Melodije Istre i Kvarnera 2013. godine, žiri je kompoziciji u njegovoj izvedbi dodijelio drugo mjesto, a publika ga je smjestila na treće.

Monica Jakšić pulska je srednjoškolka koja je na grobničkoj pozornici plijenila i glasom i krhkim stasom, a bogme i stylingom. Kompoziciju "Sen to bila ja", koju potpisuje bračni par Valković, stručni ocjenjivački sud proglasio je najboljom kompozicijom festivala. Kako je bilo i za očekivati, tekst skladbe napisan je vrbničkom čakavicom, koju je Puljanka Monica fantastično svladala.

- Nije mi bio to problem, iako mi je za neke riječi trebala asistencija - naglasci, značenje i slično. Iako se pjevanjem bavim od svoje 12. godine, ovo mi je bila prva Skala, a nadam se ne i posljednja. Voljela bih opet pjevati na tom festivalu jer mi se jako svidjelo sve skupa.

Dosad sam nastupala na Velikom i malom mikrofonu u Buzetu, na festivalu u Pazinu, članica sam pulskoga glazbenog studija "Čarobna frula" i obožavam pjevati. Zadovoljna sam svojim nastupom na Skali, a pjevanje je uistinu moja velika ljubav i namjeravam se i ubuduće baviti s njim, kazala nam je Monica, polaznica 3. razreda pulske gimnazije. (S. MRKIĆ MODRIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter