Puljanka Melinda Milovančević dobrotvorka godine

Melinda Alexandra Milovančević je dobrotvorka godine
Melinda Alexandra Milovančević je dobrotvorka godine

Puljanka Melinda Alexandra Milovančević u srijedu je u Zagrebu, u muzeju Mimara, osvojila prestižnu titulu "Dobrotvorka godine". Melindu je za nagradu prijavio Igor Loparić, predsjednik udruge "Naš san njihov osmijeh" u kojoj Melinda već godinama volontira.

Ove godine odradila je više od 120 volonterskih sati kroz 22 organizirane i provedene aktivnosti. Njena glavna volonterska zadaća je rad u skladištu hrane i odjeće gdje svakog utorka i četvrtka dežura i to bez izostajanja.

Valja istaknuti da je Melinda osoba s Down sindromom koja sa svojom majkom i sama živi u teškim uvjetima boreći se za vlastitu egzistenciju, ali njen volonterski doprinos društvu je maksimalan. Do sada je volontirala u više od 50 aktivnosti prikupljanja donacija u trgovačkim centrima te na javnim površinama, sudjelovala je na kreativnim radionicama, sortiranju donacija u skladištu, primopredajama donacija štićenicima i mnogim drugim aktivnostima u kojima je prednjačila svojom pozitivom i dobrotom.

Nagradu "Josipa pl. Vancaš - dobrotvorka godine" već šestu godinu dodjeljuje Zaklada ZAMAH, a namijenjena je ženama koje svojim djelovanjem jačaju ulogu žena u društvu, pozitivno utječu na život šire društvene zajednice, sudjeluju u dobrotvornim akcijama i(li) davanju financijskih sredstava neprofitnim organizacijama, daju doprinos dobrotvornim akcijama, potiču i usmjeravaju druge na davanje potpore u lokalnim zajednicama motivirajući i druge na dobrotvorstvo. Ove je godine za titulu bilo prijavljeno 15 iznimnih žena iz cijele Hrvatske. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter