Puljanka Ema Janković u predstavi "La Femme"

Ema Janković u prizoru iz predstave
Ema Janković u prizoru iz predstave

U programu Tjedna suvremenog plesa pulska plesačica Ema Janković glumit će u predstavi "La Femme" koja će večeras premijerno biti izvedena u zagrebačkoj Gavelli.

Dvadeset i dvogodišnja Janković diplomirala je na prestižnom londonskom Labanu, a uz nju u ovoj predstavi francuskoga koreografa Saint Louis Rhinoa nastupaju renomirane profesionalne plesačice: Andrea Solomun, Iva Čevizović, Marta Habulin, Nika Lilek, Mateja Miković i Sanja Kocon Vranješ.

Prema najavi "La Femme" govori o preobrazbi iz djevojke u ženu. "Koreograf slavi snagu i ljepotu ženskog tijela i duha, nastojeći da pretoči to divljenje u snažnu ekspresiju pokreta i životnosti. Za njega je žena današnjice žena koja zrači samopouzdanjem, koja je svemoguća, koja voli život i koja mu se predaje bez straha, a opet zadržava, kad poželi, svoju ženstvenost i zaigranost. Ona upravo zbog spoja ovih svih karakteristika uspijeva ostvariti sve što želi i nakani, bez straha, bez inhibicija, svijet je njen - ona je žena ovog vremena".

Predstava "La Femme" nastala je u sklopu pilot-projekta Step Forward koji je započeo ove, a predviđeno je da će trajati tri godine, i to suradnjom Liberdancea i Hrvatskog instituta za pokret i ples (HIPP-a). Cilj je omogućiti mladim plesačima stjecanje iskustva kroz rad s međunarodno afirmiranim koreografima koji mladima prenose svoje znanje i umijeće. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter