Puljanka cetvrti najbolji poslodavac u zemlji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji poslodavac medu velikim tvrtkama ove godine je dm-drogerie markt, a medu srednjim i malim tvrtkama Abbott Laboratories, objavio je danas portal MojPosao koji je trecu godinu zaredom proveo istraživanje o najboljim poslodavcima. U skupini velikih tvrtki kao najbolji poslodavci, nakon dm-drogerie markt, slijede redom Orvas Plus, Orbico, Puljanka, IN2, Belupo lijekovi i kozmetika, Holcim (Hrvatska), potom dva hotela - Hoteli Tucepi i Hoteli Brela, dok je na desetom mjestu Auto Hrvatska.

Istraživanje je provedeno u razdoblju izmedu veljace i lipnja, a u njemu su ove godine sudjelovale 42 tvrtke i provedeno je medu gotovo 4.000 njihovih zaposlenika, a sudjelovale su tvrtke iz svih grana gospodarstva u državnom i privatnom, kao i stranom i domacem vlasništvu.

Istraživanje je provedeno putem upitnika s 50 kljucnih tvrdnji iz šest podrucja: strategija i vodstvo; rad, motivacija i nagradivanje; usavršavanje i razvoj; meduljudski odnosi; lojalnost trenutnom poslodavcu; doživljaj sigurnosti posla. Zaposlenici su odredivali stupanj slaganja sa svakom tvrdnjom ocjenama od 1 do 5, prosjekom ocjena za svako podrucje dobivena je ocjena pojedine tvrtke, a usporedbom ocjena svih tvrtki koje su sudjelovale u istraživanju dobiven je poredak najboljih poslodavaca u 2009. godini.


Podijeli: Facebook Twiter