Puljanka Ana Sandric 7. na svijetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Puljanka Ana Sandric, clanica Uljanik Plovidbe, sedma je jedrilicarka svijeta u klasi laser 4.7. Epilog je to nakon 12 odradenih plovova u cetvrtak zakljucenog Svjetskog prvenstva, održanog u akvatoriju tajlandske Pattaye.

Tek 16-godišnja Puljanka je u svom drugom nastupu na SP-u tako ubilježila skok od cetiri mjesta i time ostvarila cilj postavljen uoci odlaska u Tajland, da se plasira medu najboljih 10 jedrilicarki na svijetu.

Lani je Ana bila 11. na svom premijernom nastupu na SP-u u Brazilu, dok je ovom prilikom do sedme pozicije s 81 negativnim bodom stigla zahvaljujuci vrlo ujednacenom jedrenju na cijelom natjecanju.

Najbolji rezultat upisala je u cetvrtom plovu, kad je u cilj ušla treca, dok su joj dva 13. mjesta najslabije bodovani rezultati. Posljednjeg dana prvenstva Ana, uz koju je u Tajlandu bio i trener Goran Zuban, je u cilj zlatne skupine ušla cetvrta i osma i šteta je što u 10. plovu nije zbog kazne zadržala vodecu poziciju jer bi time možda u ukupnom plasmanu zauzela još bolje mjesto u konkurenciji 40 jedrilicarki.

Naslov svjetske prvakinje ponijela je Australka Elks Caitlin s 36 bodova, a druga hrvatska reprezentativka Antonija Maljkovic zauzela je na kraju 26. mjesto s 212 bodova. U konkurenciji jedrilicara slavio je Francuz Ettiene Le Pen s 40 bodova, dok je najbolji hrvatski jedrilicar bio Ante Munjiza na osmom mjestu sa 107 bodova.


Podijeli: Facebook Twiter