Puljanka Alessija Lause u izboru za najbolju glumicu

Alessija Lause u garderobi Theatra Kurfürstendamm u Berlinu
Alessija Lause u garderobi Theatra Kurfürstendamm u Berlinu

Alessija Lause, glumica iz Kölna, po majci Hrvatica iz Istre, odrasla u Puli gdje joj živi rodbina i gdje ima stan, a po ocu Njemica, jedna je od šestero glumaca koje su čitatelji Večernjeg lista u inozemstvu nominirali za najpopularniju glumicu/glumca za nagradu Večernjakova Domovnica 2014. Proglašenje nagrađenih umjetnika, ali i sportaša bit će 8. ožujka u Kurhausu, u Bad Homburgu, u blizini Frankfurta na Maini.

Alessija Lause je proglašena najboljom kazališnom glumicom na najvećem kazališnom festivalu Fringe u Edinburghu 2011. u predstavi "Danny And The Deep Blue Sea" te i za najbolju kaskaderku u Los Angelesu iste godine. Radila je i kao uspješna producentica, asistentica režije, organizatorica internacionalnih glumačkih radionica, a uskoro bi se trebala okušati i kao redateljica. Jedna je od utemeljiteljica teatarskog ansambla Santinis, a glumila je u više TV serija.

Među glumicama nominirane su još: Mimi Fiedler (Miranda Čondić Kadmenović), glumica iz Wiesbadena, porijeklom iz Splita; Mirjam Novak iz Nürnberga; Andrea Schneider, berlinska glumica hrvatskog podrijetla; Saša Kekez (31) iz Berlina te Stipe Erceg, također iz Berlina, jedan je od najpopularnijih hrvatskih glumaca u iseljeništvu. (M. Ć.)


Podijeli: Facebook Twiter