Puljaninu zbog heroina 5 godina zatvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Puljanin Marko Bošnjak (26) nepravomocnom je presudom Županijskog suda u Puli osuden na pet godina zatvora zbog neovlaštene kupnje nešto više od jednog kilograma heroina radi prodaje, a Sarajlija Fadil Muric (52) je zbog prenošenja droge radi daljnje prodaje osuden na tri godine zatvora. Bošnjaku je izrecena i zaštitna mjera obaveznog lijecenja od ovisnosti o opojnim drogama.

Odluka je to vijeca kojim je predsjedao sudac Damir Krpan, a koje je Bošnjaka proglasilo krivim jer je 18. lipnja ove godine telefonom od nepoznate muške osobe u Crnoj Gori za 14.000 eura kupio 1.071,25 grama heroina, koji je preuzeo cetiri dana kasnije. Do primopredaje novca i droge došlo je u Opcini Matulji, gdje je 22. lipnja oko 16.30 sati Bošnjak predao Muricu 14 tisuca eura, a ovaj njemu dva paketa heroina. Bošnjak je drogu, koju je namjeravao prodavati na pulskom podrucju, stavio u prtljažnik "peugeota" i krenuo prema Puli, ali je uhicen nakon što je prošao naplatne kucice kod tunela Ucka. U stanu koji koristi u Puli policija je istog dana pronašla još 203,11 grama heroina pakiranog u dvije plasticne vrecice, težine 53,92 i 149,19 grama.

Muric je pak proglašen krivim jer je 22. lipnja, temeljem ranijeg dogovora s nepoznatom osobom iz Crne Gore, takoder od nepoznate osobe kod Splita preuzeo 1.071,25 grama heroina pakiranog u dva paketica, da bi ga potom za novcanu nagradu "golfom" BiH registracijskih oznaka prevezao do Opcine Matulji radi daljnje preprodaje. Ondje je heroin predao Bošnjaku te od njega primio 14.000 eura, da bi taj novac dao nepoznatoj osobi iz Crne Gore. No, Murica je ubrzo s tim novcem na vijaduktu Osojnik zatekla i uhitila policija.

Sarajliji i Puljaninu, koji su priznali nedjelo, presudom je produljen pritvor u kojemu se nalaze od 22. lipnja 2009. godine.


Podijeli: Facebook Twiter