Puljaninu uvjetna za nasilje nad ženom i kceri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Fukso, kravo, droljo, kurvo..." samo su neke od pogrdnih rijeci kojima je 34-godišnjak iz Pule tijekom devet godina braka "castio" suprugu što nasamo, što pred njihovom kcerkom, unutar cetiri zida ili na javnim mjestima.

Nakon vjencanja 2000. i rodenja djeteta koncem iste godine, tada u dobi od 22 godine, poceo je tuci, vrijedati i ponižavati suprugu, a s godinama su nasilne epizode bile sve cešce. Pulski ga je Opcinski sud osudio na godinu i deset mjeseci zatvora, odnosno na uvjetnu kaznu s rokom kušnje od dugih pet godina.

Puljanin je zbog zlostavljanja djeteta kažnjen s deset mjeseci, a zbog nasilnickog ponašanja u obitelji s godinu i dva mjeseca zatvora. U konacnici mu je izrecena jedinstvena uvjetna osuda na godinu i deset mjeseci zatvora sa zaštitnim nadzorom.

Sud mu je naložio i da se podvrgne lijecenju koje je nužno radi uklanjanja tjelesnih ili duševnih smetnji koje bi ga mogle poticati na nova kaznena djela, kao i da se podvrgne odvikavanju od ovisnosti o alkoholu i opojnim drogama u zdravstvenoj ustanovi ili terapijskoj zajednici. (M. KOŠTA)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA. 


Podijeli: Facebook Twiter