Puljaninu Tomaševu određen jednomjesečni istražni zatvor

Rebecca Tončica
Rebecca Tončica

Puljaninu Velimiru Tomaševu (32) jučer je sudac istrage Županijskog suda u Puli odredio 30 dana zadržavanja u istražnom zatvoru zbog sumnje da je počinio tri kaznena djela kada je u Parku žrtava fašizma u Puli 20. ožujka nanio teške tjelesne ozljede 18-godišnjoj Rebecci Tančica i pokušao teško ozlijediti 20-godišnjeg Arnesa Pervića, te oštetio automobil VW Passat. Istražni zatvor mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela, a na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva.

Pokušaj teškog ozljeđivanja

Tomašev je pred sucem istrage, pa potom u pritvoru, završio nakon što ga je policija u utorak ujutro privela u pritvorsku jedinicu PU istarske u Puli, te ga nakon kriminalističkog istraživanja i osumnjičila da je počinio kazneno djelo teške ozljede u pokušaju. Naime, za teško ozljeđivanje pulske maturantice Rebecce, danske državljanke koja već nekoliko godina živi u Puli, Tomaševa je policija osumnjičila nakon tri dana, a Općinsko državno odvjetništvo nad njim je provelo istraživanje 30. ožujka. Ali tada mu nije određen istražni zatvor, pušten je na slobodu. Međutim, policijska istraga o nanošenju ozljeda Arnesu Perviću, koje su najprije okarakterizirane kao lakše, je nastavljena, a nakon prikupljene medicinske dokumentacije utvrđeno je da se radi o nanošenju teških ozljeda u pokušaju.

Divljački napad u parku

Podsjetimo da je Arnes te noći bio u parku u blizini Rebece koja je sa svojim društvom proslavljala položen vozački ispit. Kako smo već izvijestili u park je došao i Tomašev sa svojim društvom koje je tamo pilo i bacalo boce pa ih je netko iz Rebeccina društva upozorio da to ne čine jer bi se djeca ili psi, koji dolaze u park mogli ozlijediti. Tada je na mladiće i djevojke iz Rebeccina društva uslijedio neočekivan divljački napad Tomaševa i njegova društva. Rebecca je zadobila nekoliko snažnih udaraca u glavu od kojih je pala na pod, a napad na nju se i tada nastavio. Arnes je to vidio i bez razmišljanja pokušao odvratiti napadača s Rebecce te je i on zadobio udarce i posjekotine po glavi. Tomaševo društvo napalo je još nekoliko mladića iz Rebeccina društva. Jedan nam je mladić rekao da su ga napala čak trojica, da je on branio glavu i da su odjednom Tomašev i ostali otišli. "Valjda kada su vidjeli što su učinili Rebecci.", rekao nam je taj mladić. Vrlo brzo došla je policija i Hitna pomoć.

Tomašev nam je nekoliko dana nakon događaja izjavio da nije on udarao Rebeccu, da joj je netko opalio šamar, a da on ne zna tko. Od tog šamara Rebecca, koja je sjedila na klupici je pala na tlo. Porekao je da ju je bilo tko cipelario. Također je rekao da je "Rebeccino društvo isprovociralo napad, da su oni prvi počeli."

Za događaj se zainteresiralo i dansko veleposlanstvo, jer  Rebbeca ima njihovo državljanstvo, te je počasni konzul Kraljevine Danske zatražio informacije o događaju te o zdravstvenom stanju Rebecce. (Silva BODLAJ IVAŠIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter