Puljaninu 2 godine za pokušaj ubojstva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za ubojstvo u pokušaju u prekoracenju nužne obrane Puljanin Samir Blagajcevic (31) danas je na Županijskom sudu u Puli, pred sudskim vijecem kojim je predsjedala sutkinja Gabrijela Marceta, nepravomocno osuden na jedinstvenu kaznu od dvije godine i dva mjeseca zatvora.

Izmijenjenom optužnicom pulskog Županijskog državnog odvjetništva teretio se da je u 14. travnja 2009. godine ispred zgrade na adresi Kavrerski put 19 u Puli nakon što ga je Dalibor Kecinovic (30) tri puta udario šakom u glavu nanijevši mu ozljede lica, i namjeravajuci ga nastaviti tuci, pocinio pokušaj ubojstva u prekoracenju nužne obrane kuhinjskim nožem. Naime, nakon što ga Kecinovic izudarao Blagajcevic ga je više puta uboo kuhinjskim nožem i teško ga ozlijedio. Kecinovicev je život spašen iskljucivo zahvaljujuci brzoj medicinskoj intervenciji.

Za ovo potonje kazneno djelo Blagajcevic je osuden na dvije godine zatvora, no sudsko mu je vijece u kaznu uracunalo i presudu Opcinskog suda na kojem je zbog prijetnje osuden na šest mjeseci zatvora. Na koncu mu je izrecena jedinstvena kazna od dvije godine i dva mjeseca.

U tu ce mu se zatvorsku kaznu uracunati vrijeme koje je proveo u pritvoru, a sudsko mu je vijece odredilo i obveznu mjeru psihijatrijskog lijecenja. Blagajcevic ce morati platiti i troškove psihijatrijskog i sudsko-medicinskog vještacenja u visini od 8.003,20 kuna, dok je osloboden placanja sudskog paušala.

Blagajcevic, inace nezaposleni kuhar, jucer je priznao krivnju i u svoju obranu rekao da je tempore criminis došao pred stan sada bivše supruge Dorine Blagajcevic po njihovo zajednicko dijete i neke osobne stvari te da nije ocekivao da bi tamo mogao biti Kecinovic.

- Kad sam pozvonio izletio je iz zgrade (Kecinovic op.a.) i poceo me udarati. Nož sam u majici s kapuljacom imao slucajno jer sam tog jutra oko 4 sata kuci došao pijan. Naime, ja i kolega smo vecer prije, nakon što smo zatvorili konobu u Premanturi, ostali unutra i pili, rekao je Blagajcevic.

Na upit zamjenika Županijske državne odvjetnice Eddya Putigne kazao je da je Kecinovica najprije uboo nožem u nogu, a i slijedeci je zamah završio opet u njegovoj nozi.

- Ne znam kad sam ga uboo u prsa. Odjednom je stao i poceo se kretati unatrag. Nakon toga ga više nisam udarao nego sam otišao zvati policiju u kafic. Kecinovic i ja upoznali smo se u kaznionici u Valturi. S njim nisam bio u nikakvim odnosima, ali pomogao sam mu naci smještaj i posao. Bolje da nisam. Da je on u vezi s mojom suprugom saznao sam po izlasku iz zatvora. Rekao sam joj da se ne druži s njime, da s njime nešto nije u redu. Tog dana ispred zgrade imao sam u jednoj ruci mobitel i samo sam uspio reci što ti radiš ovdje kad me ovaj vec lupio. Od udarca odletio sam tri koraka unatrag, rekao je uz ostalo Blagajcevic.

Državni odvjetnik Putigna u završnom je govoru uz ostalo rekao da je u vrijeme pocinjenja kaznenog djela Blagajcevic, po nalazu vještaka, bio znatno smanjeno ubrojiv te da je djelo koje je pocinio bilo samo u pokušaju. Otegotno je, kazao je Putigna, to što je Blagajcevic osudivan a medu ostalim i za prijetnje oštecenom Kecinovicu.

Njegov branitelj je pak rekao da su Blagajcevic i njegova supruga Dorina dva dana prije kriticnog dana, kad su se zapravo poceli miriti, izašli van te da se Samir ranije vratio kuci. Njegova se pak supruga nije uopce vratila u njihov stan nego je, kad ju je Samir nazvao slijedece jutro, rekla da je ponovno u vezi s Kecinovicem. Prema njegovim rijecima Blagajcevic je najmanje kriv za sve ovo što se dogodilo. (Srecko PERŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter