Puljanin ubo Vodnjanca radi osvete?

Ranjeni Butković sakrio se kod ulaza u palaču Portarol iza mreže koja prekriva skelu i dozivao pomoć
Ranjeni Butković sakrio se kod ulaza u palaču Portarol iza mreže koja prekriva skelu i dozivao pomoć

Vodnjan je u ponedjeljak navečer bio pod opsadom policije zbog obračuna nožem u Ulici Portarol u Vodnjanu. Brojni policijski automobili i policajci plijenili su pažnju Vodnjanaca, a gradom su ubrzo počele kolati raznorazne priče. Pričalo se, naime, da se dogodilo ubojstvo, pokušaj ubojstva, obračun među narkomiljeom i kamatarima, a na koncu se ispostavilo da je najvjerojatnije riječ o osveti.

Naime, zbog sumnje da je 38-godišnjeg Vodnjanca Roberta Butkovića oko 17 sati lakše ozlijedio nožem po ruci, nakon kriminalističke obrade u PU istarskoj 23-godišnji Puljanin bit će redovnim putem prijavljen za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

To je zasad jedina službena informacija policije o obračunu nožem u kući na broju 22 u Ulici Portarol. Neslužbeno pak doznajemo da je Butković prije nekoliko dana izašao iz pulskog zatvora gdje je izdržavao kaznu zbog silovanja, te da su u kući u kojoj živi u Vodnjanu u ponedjeljak poslijepodne došla dva mladića i jedna djevojka. U jednom je trenu Butković istrčao iz kuće te se pokušao sakriti iza mreže koja prekriva skelu postavljenu uz susjednu palaču Portarol. Jedan od radnika zaposlenih na obnovi palače začuo je njegovo zapomaganje, odnosno poziv u pomoć, te ugledao krv na njegovom lijevom ramenu.

- U toj su kući bila dva mladića i jedna djevojka. Nisam uspio shvatiti što je prethodilo njegovom ranjavanju ni što se sve događalo, ali kada je ubrzo stigla policija Butković najprije nije želio reći tko ga je ozlijedio. Spominjao je doduše neka imena, ali pretpostavljam da je, kada su ušli u njegovu kuću, policajcima ipak ispričao što se dogodilo i tko ga je ozlijedio. Ne znam ništa o mogućim motivima, odnosno pozadini obračuna. Nastojao sam mu pomoći zaustavljanjem krvarenja i to je to, kazao nam je radnik, pokazujući nam tragove Butkovićeve krvi pred ulazom u Palaču.

Vodnjanom su pak nakon ovog događaja počele kolati priče da je Butkoviću na vrata došla djevojka zbog čijeg je silovanja navodno ležao u zatvoru te njezini prijatelji.

Valter Opašić izu PU istarske izvijestio je da je za ozljeđivanje Butkovića osumnjičen samo 23-godišnjak, a na upit što je s djevojkom i drugim mladićem koji su bili ondje kazao je da će oni u daljnjem postupku biti svjedoci. (Marica KOŠTA; snimio Dejan ŠTIFANIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter