Puljanin teško ozlijeđen u sudaru na Ipsilonu


Teške tjelesne ozljede zadobio je jutros oko 3.30 sati 29-godišnji Puljanin V. H., vozač kombija Mercedes zagrebačkih registracijskih oznaka, nakon sudara s autobusom Setra između prometnih čvorova Cerovlje i Lupoglav na Istarskom ipsilonu. Kako je izvijestila PU istarska, nesreća se dogodila u dugom lijevom zavoju prilikom mimoilaženja kombija s autobusom pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 46-godišnjak iz Pule.

U nesreći je vozač autobusa lakše ozlijeđen, dok je vozač kombija zbog težine ozljeda prevezen u riječki KBC. Iako policija nije iznosila detalje o nesreći, prema neslužbenim je informacijama vozač kombija prešao na suprotnu kolničku traku i udario u autobus u vlasništvu obrta Bastijančić.

- Ozlijeđen je vozač kombija, i nadam se da će s njime sve biti u redu. Razgovarao sam s mojim vozačem i vjerojatno je kombi prešao na njegovu stranu. Šteta na autobusu je velika, ne znam kolika, ali velika. Dobro je sve na kraju prošlo jer je autobus bio prazan. Išao je za Rijeku ukrcati putnike, rekao nam je Mirko Bastijančić, vlasnik obrta Bastijančić.

Kombi koji je sudjelovao u nesreći je bio obljepljen naljepnicama Petarda shopa, stoga smo i nazvali tu trgovinu u Puli. Gospođa koja nam se javila objasnila je da je to bio njihov kombi, no da su ga prije nekog vremena prodali.

Odmah po dojavi o prometnoj nesreći u 03:37 djelatnici Bina-Istre su zatvorili dionicu Cerovlje-Lupoglav za sva vozila.

Zbog policijskog očevida te čišćenja ceste od rasutih ostataka vozila koji su se protezali u dužini od 600 metara te činjenice da se prometna nezgoda dogodila dok je još bio mrak, normalizacija prometa nije bila moguća prije jutarnjih sati. Promet je potpuno normaliziran u 9:44. (S. PERŠIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)

Vozač kombija ozlijedio glavu
Liječnici riječkog KBC-a ocijenili su stabilnim zdravstveno stanje V. H. (29), vozača kombija. U sudaru je zadobio ozljedu glave, no njegove ozljede nisu opasne po život. Trenutačno se nalazi na Traumatologiji na Sušaku. (B. Č./NL)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter