Puljanin racunovoda godine zbog Koncara?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlado Brkanic, glavni urednik mjesecnika Racunovodstvo, Revizija i Financije, u uvodniku novog broja pohvalio je postupanje racunovode Kristiana Pilata iz Pule u aferi s istarskim zemljištem u koju su umiješani Vinka Cetinski, Drago Radolovic i drugi.

Porucio je da ce udruga Hrvatski racunovoda razmotriti dodjelu priznanja "racunovoda godine" gdje Pilat teško može dobiti boljeg konkurenta. Brkanic je naveo da je Pilat hrabro stao u zaštitu vlasnika kapitala, koji je na kraju krajeva i placao njegove usluge te obranio svoju i cast profesije.

"Otkrio je prijevaru tešku oko 17 milijuna eura koja mu donosi izravnu štetu - ostaje bez posla. Prokazao je nalogodavce Danku Koncaru, i to osobe u koje je imao golemo povjerenje. Želimo li da poslovna javnost ima povjerenja u nas, moramo pokazati kompetenciju i cestitost", kaže Brkanic te istice da se racunovodama cesto dogada da ih Uprava pritišce da odredene stvari sakriju.

"Pilat je ucinio iskorak koji je prekretnica u našem poslu. Imao je hrabrosti to prikazati iako je sam u tome sudjelovao. Malo je takvih slucajeva", zakljucio je Brkanic.

Pilat veli da je pocašcen prijedlogom da bude nagraden titulom "racunovode godine", pogotovo jer je došao od struke. "Iako, ukoliko sve promatramo sa šireg aspekta, mogu se pitati da li to i zaslužujem", izjavio je Pilat. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter