Puljanin pušten, uz propisane mjere opreza

Portarata (M. Ko.)
Portarata (M. Ko.)

Puljaninu Ervinu H. (24), koji je osumnjičen za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda godinu dana mlađem sugrađaninu Bojanu B., nije određeno zadržavanje u istražnom zatvoru već je pušten iz pritvorske jedinice PU istarske.

No, izrečena mu je mjera opreza kojom mu je zabranjeno približavanje oštećeniku te je obvezan javljati se redovito u policijsku postaju.

Epilog je to tučnjave dvojice Puljana koja se u ponedjeljak oko 11.30 sati odvijala pred očima brojnih prolaznika na Portarati, tijekom koje je Ervin H. nožem lakše ozlijedio Bojana B.. Potonjem je pružena pomoć u pulskoj Općoj bolnici nakon koje je pušten na kućnu njegu.

Pulska policija je nakon incidenta provela kriminalističko istraživanje nad starijim mladićem koji je dan kasnije u večernjim satima smješten u pritvorsku jedinicu PU istarske. Kako je pojasnila Nataša Vitasović iz PU istarske, državno odvjetništvo i sud mogu osumnjičeniku umjesto istražnog zatvora izreći neku od mjera opreza ukoliko smatraju da se i njome može ostvariti svrha. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter