Puljanin pronaden pijan i teško ozlijeden

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Puljanin Dimitrije Kacina Giovannini (28), kojeg su u rano jutro 18. studenog u Arsenalskoj ulici u Puli pronašli radnici Uljanika, mogao bi ostati nepokretan od struka nadolje, a upitno je hoce li moci pomicati ruke. Nije poznat nacin na koji je stradao nesretni mladic, koji je s cetiri slomljena vratna kralješka i slomljenom kljucnom kosti ubrzo potom završio na lijecenju u rijeckom KBC-u.

Kako nam je rekao njegov otac, te je veceri Dimitrije bio u klubu Uljanik i dosta je popio. Moguce je da je nedaleko od Uljanika i pecenjare na Boškovicevom usponu slucajno pao niza strme stijene i završio u nekoliko metara nižoj Arsenalskoj ulici, a moguce je, kaže, da ga je netko namjerno gurnuo ili na drugi nacin ozlijedio.

Zanimljiva je i cinjenica da su Dimitrijeve teške ozlijede otkrivene tek naknadno, odnosno nakon što je završio na triježnjenju na psihijatriji pulske bolnice.

Je li 28-godišnjak bio u tolikoj mjeri pijan da su lijecnici preliminarno konstatirali samo tešku alkoholiziranost ili u ovom slucaju ima i propusta lijecnika, odgovor je koji ocekujemo iduci tjedan od glasnogovornika pulske opce bolnice Gorana Paica i ravnateljice Županijskog zavoda za hitnu medicinsku pomoc dr. Ksenije Družetic Božic.

Valter Opašic iz PU istarske potvrdio nam je da je Dimitrijev otac 19. studenog podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog pocinitelja zbog teškog ozljedivanja 28-godišnjaka te da policija provodi sve mjere utvrdivanja okolnosti slucaja. Najvažnije je, medutim, da policajci obave razgovor s Dimitrijem, a što je zbog njegova zdravstvenog stanja za sada nemoguce.


Podijeli: Facebook Twiter