Puljanin prijevarama do 80 tisuća kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prodavanjem nepostojećih mobitela putem oglasa, nagovaranjem na potpisivanje ugovora sa operaterima te nuđenjem kredita, Puljanin je prevario šest osoba za ukupno 80 tisuća kuna. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 27-godišnjakom iz Pule, pulska policija je utvrdila sumnju da je počinio šest kaznenih djela prijevare, od čega dva na području Pule, a ostale na području Crikvenice, Splita, Koprivnice i Metkovića.

Nakon provedenog istraživanja, 27-godišnjak je u petak u jutarnjim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. Ukupna materijalna šteta koju je Puljanin počinio kod šest osoba iznosi oko 80 tisuća kuna.

Mladića policija sumnjiči da je, u ožujku prošle godine, na području Pule, dogovorio s 35-godišnjakom iz Pule da u svoje ime sklopi nekoliko ugovora za telefonsku pretplatu i za mobilni internet, a da će 27-godišnjak za to plaćati račune. Nakon što je 35-godišnjak sklopio te ugovore, na adresu su mu počeli stizati neplaćeni računi, koje je 27-godišnjak obećao plaćati, čime mu je nastala materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna. Osim što je oštetio 35-godišnjaka, mladić je oštetio i njegovu majku, kod koje je boravio kao podstanar, obzirom da nije plaćao stanarinu i račune, čime je ženi nastala materijalna šteta od više tisuća kuna. Mladića se također sumnjiči da je u studenom prošle godine, na području Pule, dogovorio s 22-godišnjakinjom iz Pule da mu da na korištenje automobil Fiat, pulskih registracijskih oznaka, kojeg namjerava kupiti od nje, te da će joj on potom isplatiti više tisuća kuna, nakon čega će napraviti prijepis vozila. Budući da joj mladić do danas nije isplatio dogovoreni novac i izbjegavao svaku komunikaciju, djevojka je prijavila policiji da je prevarena.

Nadalje, mladića se sumnjiči da je putem internetskog oglasnika Njuškalo, u dva navrata, oglasio prodaju mobilnih uređaja. Na navedene oglase javili su se, 26-godišnjak iz Crikvenice u srpnju i 28-godišnjakinja iz Splita u prosincu prošle godine, koji su mu nakon postignutog dogovora, uplatili nekoliko tisuća kuna, no 27-godišnjak se nakon toga više nije javljao niti im je poslao mobilne uređaje.

Također ga se sumnjiči da je u dva navrata tijekom protekle godine, putem internetskog oglasnika, oglasio da se bavi izdavanjem kredita te je tako naveo 40-godišnjeg muškaraca iz Koprivnice i 48-godišnju ženu iz Metkovića da mu uplate novac za troškove izdavanja kredita, nakon čega im se prestao javljati. Na taj je način oštetio 40-godišnjaka za više tisuća kuna, a 48-godišnjakinju za nekoliko desetaka tisuća kuna. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter