Puljanin pao nakon 10 kaznenih djela

Ilustracija (D. MEMEDOVIĆ)
Ilustracija (D. MEMEDOVIĆ)

Dvadesetosmogodišnji Puljanin priveden je zbog sumnje da je od početka veljače počinio deset kaznenih djela - sedam teških krađa, jednu krađu, razbojstvo i razbojstvo u pokušaju. Pritom je oštetio građane i pravne osobe za oko 40 tisuća kuna, a policiji je pao u ruke u utorak.

Nakon istraživanja je u srijedu oko 12 sati priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 28-godišnjakom utvrđena je sumnja da je 10. svibnja ove godine u ugostiteljskom objektu u Jeretovoj ulici u Puli uz prijetnju vatrenim oružjem pokušao od 21-godišnje djelatnice otuđiti novac, u čemu nije uspio te je pobjegao. U istoj ulici je 22. svibnja oko 9.15 sati ušao u kiosk i prijetio djelatnici vatrenim oružjem te je ukrao novac. Istražitelji su utvrdili da je od 8. veljače do sada, također u Jeretovoj ulici provalio u podrumske prostorije te otuđio bicikl i raznu obuću oštetivši 18-godišnjeg Puljanina za više tisuća kuna.

Nakon toga je u Brijunskoj ulici provalio u garažu 59-godišnjaka iz Pule gdje je ukrao kompresor i plinsku bocu na štetu vlasniku od nekoliko tisuća kuna. U podrumske prostorije je provalio u Osječkoj ulici, i to u ugostiteljski objekt odakle je ukrao bicikl i razne prehrambene artikle te dvije plinske boce oštetivši dvojicu Puljana u dobi od 28 i 50 godina za više tisuća kuna.

U Ulici Sisplac je provalio u ugostiteljski objekt u kojem se dokopao manjeg novčanog iznosa, boca alkoholnog pića i raznih prehrambenih artikala, oštetivši pritom pravnu osobu iz Pule za nekoliko tisuća kuna. Dvije provale počinio je i na Verudeli, gdje je provalio u podrum u vlasništvu 54-godišnjeg Puljanina te ukrao bicikl i motornu pilu oštetivši ga za nekoliko tisuća kuna.

Potom je provalio ulazna vrata stambene zgrade u Marulićevoj ulici odakle je ukrao dva bicikla vrijedna više tisuća kuna na štetu 45-godišnje Puljanke. Zadnju krađu bicikla počinio je u jednom dvorištu u Ulici Pradolandro na štetu 41-godišnjaka za iznos od nekoliko tisuća kuna. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter