Puljanin optužen za pokušaj ubojstva vršnjaka bocom

Buduća zemljišnoknjižna pisarnica (M. K.)
Buduća zemljišnoknjižna pisarnica (M. K.)

Nepuna tri mjeseca nakon krvavog obračuna u Viškoj ulici, nedaleko od trgovine Ultra, Županijsko državno odvjetništvo u Puli okončalo je istragu i pred pulskim Županijskim sudom podignulo optužnicu protiv 55-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske zbog pokušaja ubojstva vršnjaka.

Muškarca državno odvjetništvo tereti da je 21. kolovoza 2017. oko 16 sati nasuprot ulaza u trgovinu u Viškoj ulici u naselju Veruda u Puli, nakon kraće prepirke i međusobnog naguravanja razbijenom pivskom bocom nasrnuo na 55-godišnjaka u cilju da ga liši života.  

Udarao ga i na podu 

Zamahujući oštrim dijelom boce prema njegovoj glavi i tijelu optuženi mu je nanio dublje ogrebotine u području lijeve i desne strane glave, ozljede na podlakticama lijeve i desne ruke, ranu u području lijevog grudnog koša i ozljedu u predjelu lijeve strane vrata. Ozlijeđeni je 55-godišnjak uslijed zadobivene rane na vratu ubrzano gubio krv i zbog toga pao na pod, a okrivljenik ga je, dok je ležao na podu, nastavio udarati oštrim dijelom razbijene boce, a nije ga uspio usmrtiti jer su ga u tome spriječili prolaznici.

Od krvavog događaja 55-godišnji osumnjičenik se nalazi u istražnom zatvoru te je Županijsko državno odvjetništvo predložilo Županijskom sudu da mu se produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Samo dan nakon okršaja u Viškoj ulici policija je bila izvijestila da su oba 55-godišnjaka zadobila lakše ozljede, u vidu reznih rana, s tim da je jedan od njih u pulskoj Općoj bolnici podvrgnut operativnom zahvatu. Razlozi sukoba koji je kulminirao ozljeđivanjem oštećenog, do danas nisu posve jasni. 

Nitko ništa nije vidio 

Policija je nakon dojave stigla s više vozila, ogradila mjesto događaja, započela s ispitivanjem eventualnih svjedoka te trakom ogradila mjesto zločina, nedaleko od trgovine Ultre. Stanari, koje su naši novinari zatekli u blizini nedugo nakon događaja, bili su uglavnom iznenađeni što u svom kvartu vide policijske trake. Kako je bio ograđen i dio pored ulaza u trgovinu, tako je većina stanara nagađala da je netko opljačkao Ultru. Malo je tko tog 21. kolovoza znao što se zbilo. Čak ni prodavačice koje su neometano radile u obližnjoj trgovini tog popodneva nisu ništa znale o okršaju dvojice muškaraca.

Nakon što je muškarce zbrinula Hitna pomoć za njima su ispod jednog stabla ostali ključevi, torbica, sunčane naočale, jedna natikača i boca piva. Tragova krvi nije bilo, a nije bilo jasno niti jesu li u sukobu korišten nož ili boca. Sada je iz još nepravomoćne optužnice Županijskog državnog odvjetništva vidljivo da se ipak radilo o pivskoj boci.

(M. KOŠTA) 


Podijeli: Facebook Twiter