Puljanin nece dobiti pola milijuna eura?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nije obicaj da se ime dobitnika igre na srecu objavi u medijima, odnosno do slucaja mladog Puljanina Milivoja Simeunovica takvo što u Italiji nije zabilježeno.

Naime, tršcanski list Il Piccolo objavio je ime i prezime cijenjenog mladog nogometaša lokalne ekipe San Luigi uz bombasticnu vijest da je osvojio cak 495 tisuca eura na jednoj igri na srecu, što je presedan.

- Ne znam kako su došli do mene, nitko me nije kontaktirao, ocito me netko primijetio dok sam igrao, u Trstu me mnogi poznaju jer sam nogometaš. Onda je vijest objavljena i u Glasu Istre pa su poceli zvati sa svih strana. Tri noci uopce nisam spavao, ispricao nam je Simeunovic.

I onda je stigla loša vijest: isplata dobitka je stopirana jer je diljem Italije tog dana ostvareno stotinjak vecih dobitaka u istoj igri pa je tvrtka SNAI, koja njome upravlja, sve blokirala tvrdeci da se ocito radi o hakeru koji je uspio provaliti u sistem i poremetiti kombinacije.

Da nije objavljen identitet igraca kojemu je osporen dobitak, slucaj ne bi dospio u javnost pa se sad svi pitaju koliko ih je slicnih dosad bilo. Što se uopce dogada kad netko osvoji veci dobitak, rješava li država, koja ima monopol na igre na srecu, probleme na takav nacin.

SNAI je istog dana kada je Simeunovic ostvario dobitak stopirao sve isplate i blokirao igre diljem zemlje, a tršcanski list Il Piccolo zakljucuje da je slucaj "Simeunovic" važan za Italiju jer javnost zna ime i prezime izigrane osobe.

- Kada je objavljena vijest u tršcanskom listu, ostao sam zaprepašten, otkud im pravo da se igraju mojim imenom? Uostalom, clanak nije potpisan pa se postavlja pitanje profesionalnosti urednika. Zvali su me dva dana kasnije i novinar Ugo Salvini mi se ispricao, rekao mi je da ce slucaj istražiti i sankcionirati novinara koji je to napisao.

Potom ste se javili vi iz Glasa Istre, clanak je objavljen i na portalu, i vidjeli ste svu silu sramotnih komentara na moj racun. Nitko ne zna kako je meni, kako danas živim noseci u sebi težinu poginulih prijatelja u saobracajnoj nesreci, prica nam Milivoj u suzama.

Veli da su ga, nakon što je vijest objavljena u Glasu Istre, zvali gotovo svi hrvatski mediji. "Necu dalje o tome u javnosti, sad cu potražiti pomoc odvjetnika, konzultirat cu se kako dalje postupati, ali nije lako. Javili su se deseci igraca diljem Italije koji su priložili lažne listice s dobitkom.

Znam slucaj jednog Talijana koji je javno tvrdio da je dobio devet milijuna eura, pravi apsurd s obzirom na to da ta igra predvida maksimalnu dobit od pola milijuna eura", zakljucuje Milivoj.


Podijeli: Facebook Twiter