Puljanin napao sugradanina lopatom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pedesetšestogodišnjak iz Pule napao je u subotu oko 10 sati svog 46-godišnjeg sugradanina lopatom, i to nakon što su se prepirali zbog navodnog prometnog prekršaja.

Kako je izvijestila PU istarska, 56-godišnjak je u kružnom toku na Punti navodno oduzeo prednost prolaska 46-godišnjaku, koji je revoltiran time krenuo za njim do Trga 1. istarske brigade. Nakon što su obojica izašla iz vozila poceli su se prepirati i vrijedati, a u jednom trenutku 56-godišnjak je iz svog vozila izvadio lopatu i udario 46-godišnjaka više puta po glavi i tijelu. Osim što je fizicki napao sugradanina, 56-godišnjak je lopatom udarao i po vozilu.

Rabijatni Puljanin najprije je udario po stražnjim vratima na vozacevoj strani, pri cemu se razbilo staklo. Tom prilikom udarac je lopatom po dlanovima dobila i 46-godišnjakova maloljetna kci, koja je rukama štitila lice, a potom je 56-godišnjak oštetio i krov automobila opel corsa.

U sukobu je 46-godišnjak lakše ozlijeden, dok njegova kci nije zadobila ozljede. Pedesetšestogodišnjak je zaradio optužni prijedlog za drsko ponašanje, a 46-godišnjak za narušavanje javnog reda i mira. "Lopataš" je pocinio i kazneno djelo uništenja i oštecenja tude stvari te protiv njega slijedi posebno izvješce pulskom Opcinskom državnom odvjetništvu redovnim putem. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter