Puljanin koji je izbo muškarca ostaje u zatvoru

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

Puljaninu, 39-godišnjaku, protiv kojeg je otvorena istraga zbog pokušaja ubojstva 40-godišnjaka iz Kutine nožem, sudac istrage Županijskog suda u Puli odredio je zadržavanje u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Pulsko Županijsko državno odvjetništvo donijelo je rješenje o provođenju istrage jer sumnjiči 39-godišnjaka da je u Faverijskoj ulici na Monvidalu oko 9.00 sati 3. svibnja, nakon prepirke, a u nakani da ga liši života preklopnim nožem ubo 40-godišnjaka u lijevu podlakticu pa ispod desnog pazuha te potom u lijevu bočnu stranu prsišta. Okrivljeni 39-godišnjak se nakon toga udaljio ostavivši 40-godišnjaka na nogostupu s više ubodnih rana, odnosno teških i po život opasnih ozljeda. Do smrtnog ishoda, na sreću, nije došlo jer je 40-godišnjaku pravovremeno pružena liječnička pomoć.

Iz izvora bliskih istrazi potvrđeno nam je da su muškarci netom prije svađe i krvavog ubadanja nožem, zajedno pretraživali kontejnere u Faverijskoj ulici u potrazi za plastičnim bocama.

Iz Policijske uprave istarske doznajemo pak da su počinitelju, 39-godišnjaku u pulskoj Općoj bolnici izuzeti uzorci krvi i urina ne bi li se utvrdio je li, i u kojoj mjeri, u vrijeme počinjenja kaznenog djela bio pod utjecajem alkohola ili opijata. Rezultati analize, međutim, policiji još nisu dostavljeni. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter