Puljanin Karlo Damijanić najbolji hrvatski barmen

Karlo Damijanić najbolji hrvatski barmen (M. MIJOŠEK)
Karlo Damijanić najbolji hrvatski barmen (M. MIJOŠEK)

Na sinoć završenom državnom prvenstvom u flairtendingu (disciplini atraktinog miješanja pića i barmenskim akrobacijama), održanom u dubrovačkom klubu Revelin, Puljanin Karlo Damijanić osvojio je prvo mjesto te će predstavljati Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u barmenskom miješanju pića koje će se sredinom kolovoza održati u Pragu. Drugo mjesto, doznajemo, pripalo je Dušanu Janjatoviću iz Požege, dok je treće osvojio također Puljanin Marko Benković.

Karla Damijanića već krasi titula najboljeg barmena Hrvatske - prvenstvo je osvojio 2010. godine u Umagu. Zahvaljujući svojem iznimno dobrom nastupu, osigurao je tada titulu prvaka Hrvatske u disciplini flair, a time i nastup na Svjetskom prvenstvu održanom u Singapuru, gdje je osvojio zavidno četvrto mjesto.

Inače, Karlo se bavi flairom gotovo deset godina i sudjelovao u nizu natjecanja diljem svijeta (Singapur, Pariz, Rim, London, Tenerife). Osim iznimno vještog snalaženja u atraktivnom pripremanju koktela, simpatični Karlo okušao se i u poslovima organizacijskog tipa, pa je tako 2010. godine suorganizirao natjecanje barmena u Puli, kao jedno od najjačih natjecanja barmena u Hrvatskoj. Također je bio i suorganizator međunarodnog natjecanja South East Europe flair kings 2010., te se istaknuo kao organizator brojnih humanitarnih evenata. Marko Benković također je do sada sudjelovao na natjecanjima barmena gdje je ostvarivao zapažene rezultate. Tako je na prije dvije godine na prvom međunarodnom natjecanju barmena u Puli osvojio treće mjesto te bio nagrađen za najbolji show. (B. PETROVIĆ, S. B. I.)


Podijeli: Facebook Twiter