Puljanin jurio prema Valturi čak 152 km/h


Na 86 lokacija na istarskom području, od kojih su 34 predložili građani, policija je 24 sata, od četvrtka u 6 sati do petka u 6 sati, pojačano kontrolirala brzinu vožnje. Prometni policajci su za vrijeme akcije zaustavili 224 sudionika u prometu te utvrdili 125 prometnih prekršaja, a njih 90 odnosilo se na brzinu. Za vrijeme akcije na području Policijske uprave istarske dogodile su se tri prometne nesreće, a brzina je kumovalo sudaru na pazinskom području. U toj nesreći nije bilo ozlijeđenih.

Tri mjeseca bez dozvole

"Najgori" prekršitelj bio je 19-godišnji Puljanin, koji je na cesti prema Valturi, na mjestu gdje se ne smije voziti brže od 70 km/h, jurio više nego dvostruko brže, čak 152 m/h. U teškom prekršaju uhvaćen je u četvrtak oko 23.30 sati, za upravljače, Honda Civic pulske registracije. Zbog počinjenog prekršaja izdan mu je prekršajni nalog na iznos od 5.000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najviše vozila kontrolirano je na području Policijske postaje Buje, njih 55 na osam lokacija, a utvrđeno je 13 prometnih prekršaja i svi se odnose na brzinu.

Od načelnika bujske postaje Ljube Žaje i njegovih pomoćnika doznajemo da tijekom cijele školske godine nekoliko policajaca patrolira od 7.30 do 8 sati na glavnoj prometnici kroz grad budući da u to vrijeme dolazi veći broj autobusa s učenicima iz okolice te roditelji automobilima dovoze djecu u školu. Pored toga, ima i puno učenika pješaka pa policija i prometni redari vode računa da učenici sigurno stignu u školu.

Tijekom akcije neko smo vrijeme proveli s bujskim policajcima u Kremenju, na županijskoj cesti 5007, nekoliko kilometara od Buja, i to na lokaciji koju su predložili građani. Naime, radi se o spoju dvije ceste, iz smjera Buja i Kaštela prema Momjanu. i tamo su građani predložili kontrolu radi nesavjesnih vozača koji kroz naseljeno mjesto malo previše stišću papučicu gasa.

Da je prijava te lokacije opravdana, svjedoči da smo u roku od 15 minuta „skinuli“ tri vozača u prekoračenju brzine i jednog bez obveznih svjetala. Dozvoljena brzina u mjestu Kremenje je 40 km/h, a prva vozačica je ulovljena sa 63 na sat. mjerili brzinu kod Kaštela, Kaldanije, Buja, Ponte Portona i ostalim njima zanimljivim lokacijama.

Najdiscipliniraniji u Pazinu

Pulska prometna policija kontrolirala je 46 vozila na 20 lokacija i utvrdila 45 prometnih prekršaja, od kojih se deset odnosi na prekoračenje brzine. Buzetska policija je na 12 lokacija zaustavila 29 vozila i evidentirala deset prekršaja brzine. Rovinjska policija je kontrolom 25 vozila na osam lokacija utvrdila 16 prekršaja brzine.

Labinska policija vozače je kontrolirala na devet lokacija. Kontrolirano ih je 24, njih 18 bilo je u prekršaju, svi zbog brzine. Na 17 lokacija umaška je policija kontrolirala 19 vozila i utvrdila 18 prekršaja brzine, dok je porečka na devet lokacija provjerila 13 vozila i utvrdila tri prekršaja brzine. Trinaest vozila na tri lokacije zaustavili su pazinski policajci, a u prekršaju su bila samo dvojica. (Napisao i snimio Mateo SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter