Puljanin i Nijemac krali kablove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uigrani dvojac je u četiri navrata pokrao i napravio materijalnu štetu veću od 100 tisuća kuna na pulskom području. Na kraju ih je policija zatekla na djelu i uhitila te su privedeni u istražni centar.

Puljanin (27) i 19-godišnji njemački državljanin privedeni su u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske u ponedjeljak navečer zbog sumnje na četiri kaznena djela, od čega dvije krađe i dvije teške krađe od kraja travnja na pulskom području.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su obojica krajem travnja do 2. svibnja ukrali električne kablove u Flaciusovoj ulici u Puli na štetu pravnoj osobi iz Pule od nekoliko desetaka tisuća kuna. Potom su nekoliko dana kasnije u dva navrata u istoj ulici i istom vlasniku ponovno ukrali električne kablove za nekoliko desetaka tisuća kuna. Osumnjičeni su da su u kasnim satima 11. svibnja ispilili električne kablove u Arsenalskoj ulici na štetu pravne osobe iz Pule za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Konačno je policija stala na kraj uigranom dvojcu u ponedjeljak oko ponoći kada su zaprimili dojavu o mogućim počiniteljima unutar brodogradilišta Uljanik u Puli. Policija je odmah na mjesto dojave uputila patrolu koja je dvojac zatekla dok su rezali bakrene kablove. No, kada je dvojac uočio policiju počeo je bježati, a Puljanin je, s namjerom da pobjegne, skočio u more. Policajci su ga pričekali na obali i uhitili pri izlasku, a odmah zatim je uhićen i 19-godišnji njemački državljanin. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter