Puljanin i Ližnjanac pali s 20 kg trave

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Puljanin Mirza Omercic (26) i Ližnjanac Izudin Mrkonjic (29) uhiceni su u srijedu u akciji istarske policije zbog zloporabe 20 kilograma i 680 grama marihuane. Kako je izvijestio voditelj Odsjeka za izvještajnu analitiku i odnose s javnošcu PU istarske Valter Opašic, dvojac je uhicen zajednickom aktivnošcu policijskih službenika Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice i policijskih službenika Odsjeka kriminaliteta droga.

"Na podrucju Pule detektirano je teretno vozilo iveco daily pulskih oznaka koje je oko 7.45 sati zaustavljeno i kontrolirano na podrucju Ližnjana. Zbog sumnje da bi se vozilo moglo koristiti za prijevoz droge, angažiran je službeni pas za detekciju droge.

Policijski službenici su temeljem naloga istražnog suca pulskog Županijskog suda pretražili 26-godišnjeg Puljanina (Omercica, koji se nalazio za upravljacem kamiona i koji je u njegovom vlasništvu, op.a.), i teretno vozilo. U unutarnjem prostoru krovnog dijela kabine vozaca pronadeno je 20 paketa marihuane ukupne težine 20 kilograma i 680 grama", rekao je Opašic na izvanrednoj konferenciji za novinare u cetvrtak u PU istarskoj.

"Po završetku kriminalistickog istraživanja 26-godišnjak je jutros oko 7.30 sati priveden u istražni centar pulskog Županijskog suda. U nastavku policijskog postupanja u srijedu oko 18 sati uhicen je 29-godišnjak iz Ližnjana, takoder zbog sumnje da je pocinio kazneno djelo zloporabe opojne droge, te se nad njime provodi kriminalisticko istraživanje", dodao je Opašic.

Kako je novinarima rekao voditelj Odsjeka za kriminalitet droga Mile Oreškovic, vrijednost zaplijenjene droge u nabavi, odnosno prodaji "na veliko" krece se od 3.500 do 4.000 eura za kilogram.

"Na tržištu, u preprodaji, se ta cijena uvecava nekoliko puta. Ova je droga dovezena u Istru za potrebe ovdašnjeg ilegalnog tržišta. Dvadesetšestgodišnjak je vec ranije evidentiran za kaznena djela zloporabe droge i kaznena djela imovinskog karaktera, dok je 29-godišnjak evidentiran za neka druga kaznena djela", rekao je uz ostalo Oreškovic. Na pitanje novinara odgovorio je da je drogu nanjušio policijski pas Rex.

Mrkonjicu i Omercicu je istražni sudac odredio 48-satno zadržavanje u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. (Srecko PERŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter