Puljanin hrvatska nada Formule 1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dožupan Istarske županije Vedran Grubišic u srijedu je uprilicio prijem za 12-godišnjeg Puljanina Luku Grobenskog, polaznika VIc razreda Osnovne škole Vidikovac, koji se ove godine okitio srebrom na Europskom i broncom na Svjetskom karting prvenstvu u easykart seriji klase 60 ccm.

Europsko srebro iz Poljske te svjetska bronca iz Italije, u konkurenciji 116 vozaca iz 21 zemlje, mladog talentiranog vozaca promovirali su u najboljeg kadeta auto-moto svijeta, a ujedno je i najmladi brendiran sportaš u povijesti svjetskog prvaka Formule 1, Red Bull Racing Teama, koji o njemu skrbi posljednje tri godine.

- Drago mi je što sam na ovom prijemu, ponosan sam što sam najmladi clan Red Bulla i nadam se da cu jednog dana nastupiti i u Formuli 1, rekao je Luka Grobenski, izuzetno zreli 12-godišnjak. Iza njegovih uspjeha sigurno stoje i njegovi roditelji, koji isticu da im je važno tek da im se dijete bavi sportom kojim se izgraduju moralne vrijednosti.

Utrkivanje Luke Grobenskog pocelo je kao igra i zabava, ali takav talent nije mogao ostati nezamijecen. Red Bull ga smatra najtalentiranijim vozacem nakon svjetskog prvaka Formule 1 Sebastiana Vettela.

Najvažnije od svega je da je Luka jednako dobar ucenik, no ipak se ovom prigodom još jednom zahvalio ravnatelju, razredniku i svim nastavnicima škole za razumijevanje za njegove izostanke s nastave.

Luka je izabran da u petak u Zagrebu promovira Red Bullovu Play station igricu, pa je ocito da Formula 1 na njega itekako racuna.


Podijeli: Facebook Twiter