Puljanin Dragan Šiša na Berlinaleu

Dragan Šiša (Arhiva)
Dragan Šiša (Arhiva)

Među tristotinjak filmaša mlađe generacije na edukativnoj platformi Berlinale Talents ove je godine i šestero hrvatskih predstavnika, koji će od 8. do 13. veljače u sklopu Berlinskog filmskog festivala pohađati brojna predavanja, majstorske radionice i radionice svjetskih filmskih stručnjaka, od irskog redatelja Neila Jordana do meksičkog glumca Diega Lune.

Istaknuti predavači

Na toj "networking" platformi priliku da stvore temelje za moguću daljnju suradnju imaju redateljica i snimateljica Maša Drndić, filmska kritičarka i novinarka Karla Lončar, producentica Ivana Marinić Kragić, snimatelj Dragan Šiša, redateljica i scenografkinja Ivana Škrabalo te redatelj Jure Pavlović, koji će uz redovni program Talentsa biti i sudionik posebne radionice Short Film Station, s projektom kratkometražnog igranog filma "Piknik".

Berlinale Talents najveća je i najvažnija platforma takve vrste u Europi i jedna od najvećih u svijetu, a svake godine okuplja redatelje, scenariste, snimatelje, montažere, glumce, dizajnere zvuka, skladatelje, filmske kritičare i novinare, dizajnere produkcije, distributere i producente, ističe se u obavijesti Hrvatskog audiovizualnog centra.

Ovogodišnji predavači su, među ostalima, redatelji i scenaristi Michel Gondry i Neil Jordan, glumci Greta Gerwig i Diego Luna, predsjednik ovogodišnjeg berlinskog Međunarodnog žirija James Schamus, (scenarist većine filmova Anga Leeja), rumunjski autor Razvan Radulescu i snimateljska zvijezda Christopher Doyle. (Hina)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter