Puljanin Branimir Muidža najmenadžer desetljeca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na tradicionalnom izboru najuspješnijih menadžera i kompanija jugoistocne i srednje Europe u 2012. godini direktor Tvornice cementa Kakanj i generalni direktor Heidelberg Cementa za BiH i Hrvatsku, Puljanin Branimir Muidža, proglašen je najmenadžerom desetljeca.

Ova nagrada dodjeljuje se ljudima koji su više godina zaredom osvajali prestižna priznanja "Najmenadžer godine" i tako dokazali da su ih istinski zaslužili. Svecana ceremonija održana je u sarajevskom hotelu "Holiday Inn", uz prisutnost brojnih menadžera iz zemalja Europe i veceg broja politickih i ostalih javnih osoba iz BiH i regije.

- Ovo je, prije svega, veliko priznanje za Tvornicu cementa Kakanj i svakako dodatni motiv i izazov za daljnji rad. Tvornica cementa Kakanj, koja djeluje u okviru Heidelberg Cementa - jednog od najvecih svjetskih proizvodaca gradevinskih materijala - u proteklih je deset godina izrasla u veoma uspješnu kompaniju koja je prešla granice Bosne i Hercegovine i postala respektabilna u medunarodnim okvirima.

Velika mi je cast i privilegij biti u društvu najvecih kao što su prošlogodišnji laureat dr. Ivo Josipovic, predsjednik Republike Hrvatske, te ovogodišnji dobitnici priznanja gospodin Filip Vujanovic, predsjednik Crne Gore, gospodin Toni Meggle, vlasnik kompanije Meggle, i Šarik Tara, vlasnik kompanije ENKA, rekao je Branimir Muidža. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter