Puljanima zeleno svjetlo za Verudu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izvršni odbor HNS-a u utorak je usvojio prijedlog reorganizacije sustava natjecanja u dvije etape, što znaci da su širom otvorena vrata za uvodenje Prve HNL s 10 klubova u sezoni 2013/14.

Valja podsjetiti da prijedlog sadrži još jedno izdanje Lige 16 pa dvije prijelazne sezone Lige 12. Jedino je još uvijek upitno hoce li format s 12 klubova biti igran trokružno ili dvokružno s naknadnim dijeljenjem lige na dvije grupe s po 6 klubova u završnici. Od ljeta 2013. krenula bi Liga 10, a igralo bi se cetverokružno.

- Godinama su ambicije naših klubova bile iznad realnog stanja. Ovako se uvodi red, a posebno mi je drago istaknuti da je UEFA naknadno razgledala sve što je kod nas licencirano. Bilo je manjih zamjerki, ali niti jedna odluka nije poništena, istaknuo je dopredsjednik HNS-a Josip Frišcic.

Pred odborom su se i 3 izvanredna zahtjeva klubova koji ne posjeduju odgovarajucu infrastrukturu za željeni stupanj natjecanja u sljedecoj sezoni. Nakon pregleda dostavljene dokumentacije Istri 1961 odobreno je i nadalje igranje na Verudi, a Croatia iz Slavonskog Broda takoder je dobila zeleno svjetlo za Drugu HNL.

Jedino je Solinu odbijen zahtjev za eventualno igranje Prve HNL u Dugopolju, buduci da taj objekt nije na podrucju grada u kojem je klub registriran. Time je broj kandidata za elitni razred spao na tri kluba, Split, Hrvatski dragovoljac i Mosor, a regularnost nastavka Druge HNL je stavljena pod veliki upitnik.

Naime, u zadnjih deset kola cak 10 klubova igrat ce samo za prestiž, bez ikakvog natjecateljskog motiva. Splicani su debelo prvi, što znaci da ce Hrvatski dragovoljac i Mosor ganjati bodove za plasman koji vodi prema gore, a Moslavina i Segesta za ostanak u ligi.

- Regularnost natjecanja jamci nam organ koji vodi natjecanje, Udruga klubova Druge HNL, istaknuo je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebric.


Podijeli: Facebook Twiter