Puljanima veći računi za vodu

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Odlukom Vlade Republike Hrvatske usvojene proteklog tjedna, naknada za korištenje voda povećana je za distributere vodne usluge za 1,5 kuna te bi od 1. travnja u prosjeku trebala biti veća za 11,28 posto. Valja reći i da je Vlada izmjenama i dopunama Uredbe o visini naknade za korištenje voda povisila naknadu distributerima s 1,35 na 2,85 kuna za prostorni metar zahvaćene vode. Kako će se to odraziti na račune za vodu koje primaju Puljani, upitali smo direktora Vodovoda Deana Starčića.

Valja napomenuti da bi, prema istoj odluci Vlade RH, cijena vode trebala za distributere biti veća u rasponu od 5,71 do 19,39 posto te da bi račun za vodu prosječno trebao biti veći za 15 kuna, odnosno godišnje 180 kuna.

- U skladu s novom odlukom Vlade Republike Hrvatske i u Puli će, kao i u ostatku Hrvatske, od svibnja porasti naknada za korištenje vode. Na primjeru pulske obitelji koja u prosjeku mjesečno potroši 10 kubičnih metara vode, povećanje će doista iznositi rečenih 15 kuna. Hrvatske vode će prikupljeni iznos investirati u razvoj, a to će u konačnici značiti povećanje standarda i kvalitete vode kao i kanalizacije za sve građane, odgovorio nam je direktor Vodovoda Dean Starčić. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter