Puljanima priznanje za projekt Vile Zara u Zadru

Vila Zara
Vila Zara

Tvrtka 3 D studio iz Pule dobitnik je prestižne nagrade European property award 2013. u kategoriji - arhitektura individualne gradnje. Nagradu će u Londonu 24. rujna na gala večeri u Grosvenor house hotelu, u nazočnosti ostalih pobjednika iz drugih kategorija, preuzeti direktor i vlasnik tvrtke Šime Babin, inače autor poznatih vila u Vodnjanu. Ova međunarodna nagrada dodjeljuje se za projekt Vila Zara - vila za odmor koja je 2013. godine izgrađena u Zadru, u naselju Kožino. Autori projekta su Šime Babin, projektant i Emil Stijepčić, arhitekt, oba iz nagrađene tvrtke.

Nagrada European Property award dio je nagrade International property award, koja obuhvaća cijeli svijet, a dijeli se po regijama Azija-Pacifik, Afrika, Karibi, Centralna i Južna Amerika, SAD, Velika Britanija i Europa. Ustanovljena je 1995. godine, isprva je obuhvaćala 10 kategorija, danas je to više od dvadeset, ističe  Vesna Skala iz grupacije za projektiranje i gradnju Skala Babin iz Pule, koja je i dostavila Prijedlog za nagradu.

U timu za selekciju i ocjenjivački sud uključeno je 70-ak volontera iz cijelog svijeta - uglednih stručnjaka i profesionalaca iz raznih područja koje obuhvaća nagrada. Među njima su imena poput Andrewa Pantinga, operativnog direktora British Property Federationa, Peter Bolton King, direktor Global Residential of the Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS); Christian Morris, direktor i vlasnik tvrtke za arhitekturu Yotomo Ltd. i mnogi drugi.

Inače, Interantional Property award ne dodjeljuje novčane nagrade nego samo priznanja pobjednicima, jer je smisao prezentacija tvrtke i osobno upoznavanje s utjecajnim i uspješnim investitorima i ulagačima iz cijelog svijeta, što je u konačnici izvrsna prilika za zaključivanje novih poslova i izvan Hrvatske, kaže projektant Babin te dodaje da je to  jedno izvrsna prilika tvrtki i autorima projekta da se u Londonu na visokoj razini predstave sa svojim ostvarenjima na području arhitekture i da se osobno upoznaju s vodećim svjetskim ulagačima u nekretnine i kupcima nekretnina. (Mate ĆURIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter