Puljanima na upotrebu 12 električnih bicikala

Bicikli bi se uzimali na jednom, a ostavljali na drugom punktu (M. MIJOŠEK/arhiva)
Bicikli bi se uzimali na jednom, a ostavljali na drugom punktu (M. MIJOŠEK/arhiva)

Prošlog je tjedna u grčkom gradu Thessaloniki održan prvi zajednički sastanak partnera projekta MOVESMART. Na sastanku su sudjelovali predstavnici svih 11 gradova-partnera u projektu, a Pulu su predstavljale voditeljica gradskog Odsjeka za informiranje, međunarodnu suradnju i europske politike Kristina Fedel Timovski te savjetnica za međunarodne projekte Iva Ivančić.

Tom su prilikom partneri analizirali napredak projekta, dosad postignute ciljeve i rezultate te su dogovorene daljnje aktivnosti. Jedna od njih je sastanak koji će se održati u Puli tijekom srpnja, kada će inozemni parteri imati priliku posjetiti grad pod Arenom i upoznati se s lokacijama na kojima će do kraja godine biti postavljeni električni bicikli za potrebe pilot-projekta.

Naime, projektom MOVESMART u Puli se teži poboljšanju održive mobilnosti, inovaciji i unaprjeđenju ponude javnih prijevoznih sredstava koji će biti održivi i tehnološki napredni.

- Ovo je trogodišnji projekt i po njegovom kalendaru bicikli, njih 12, ušli bi u primjenu u Puli u studenom ove godine, kaže Fedel Timovski. Ističe da bicikli iz ovog projekta nisu namijenjeni turistima, već građanima Pule i stoga će stići nakon turističke sezone.

Kako je Pula parking već prošlog ljeta omogućio turistima korištenje električnih bicikala te za to na Karolini izgradio mini punkt gdje se električni bicikli pune, Grad Pula će proanalizirati mogućnost s Pula parkingom, ali i drugim gradskim poduzećima, da se i oni uključe u projekt, bez obzira što trenutno nisu partneri u njemu. (G. ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter