Puljanima na probu stiglo 13 igrača

Amer Škiljan u akciji, praćen pogledima Elvisa Peršića i Igora Pamića (D. MEMEDOVIĆ)
Amer Škiljan u akciji, praćen pogledima Elvisa Peršića i Igora Pamića (D. MEMEDOVIĆ)

Pomoćno igralište Gradskog stadiona "Aldo Drosina", ponedjeljak, 18 sati. Kondicijski trener Istre 1961 Elvis Peršić naoružan kamerama, štopericama, stalcima i metrom uz aut liniju označavao je distance od 10, 20, 30 i 50 metara, dok se iz pravca svlačionice prema njemu kretala grupica od 13 igrača, okupljenim ljudima mahom nepoznatih, koji su došli na probu tijekom koje će se pokušati izboriti za mjesto u "zeleno-žutoj" svlačionici.

Dok su se oni zagrijavali, pojavio se i trener Igor Pamić te su brzinska testiranja, prvi korak koji svi oni što žele postati članom pulskog prvoligaša moraju zadovoljiti, mogla započeti.

Priprema, pozor, šiškaj. Smjenjivale su se jedna za drugom potencijalne prinove Istre 1961 dok su pokušavale u što kraćem vremenu izazvati dva "bipa", koji označavaju da je istrčana tražena dionica. Kondicijski trener Peršić prozivao je igrače redom i potom njihove ostvarene rezultate zapisivao u već pripremljene tablice, a preko njegovog ramena Paminjo je sve to podozrivo pratio komentirajući viđene brojke zadovoljnim klimanjem glavom ili pak odmahivanjem, ako ga ono što je vidio nije pretjerano oduševilo.

Kad su sve rubrike bile popunjene, "div iz Žminja" je još jednom okupio cijelu skupinu, kratko prokomentirao ono što je vidio i potom novi sastanak zakazao za danas, kad će se trenirati u Štinjanu.

Da se ne bi reklo kako su svih 13 igrača koji su jučer "ratovali" sa štopericom bili totalna nepoznanica lokalnim ljubiteljima "najvažnije sporedne stvari na svijetu", pobrinuo se Amer Škiljan, 20-godišnjak koji je igrao u mlađim "zeleno-žutim" kategorijama nakon čega je prije dvije godine napustio "Drosinu" te jednu sezonu proveo u redovima Rovinja, jednu u fažanskoj Mladosti, a sada se vratio na poznat teren.

- Moram priznati da se sve ovo dogodilo poprilično iznenada. Darko Raić Sudar, koji me trenirao dok sam igrao u kadetima Istre 1961, pozvao me da dođem na probu, s time se složio i Igor Pamić, a ja sam se odlučio odazvati i eto me, tu sam i potrudit ću se dati najbolje od sebe pa ćemo vidjeti kako će sve to skupa ispasti, rekao je Amer Škiljan. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter