Puljanima fritaju pripremali Josipović i Gibonni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od 500 porcija fritaje s kobasicama podijeljeno je Puljanima i turistima na pulskoj tržnici u podne, posljednjeg dana 2014. godine. U Puli nije to bio ispračaja stare i dočeka nove godine u podne, kada je bila ponoć u Novom Zelandu, a što je popularno u mnogim dijelovima Hrvatske.

Promrzle Puljane su na tržnici grijali ritmove grupe "In Vino Veritas". Pod vedrim i sunčanim danom neki su zaplesali, ali se najveći broj okupljenih, zbog jake bure, stisnuo uz montažnu kuhinju odakle je dopirao topli zrak. Fritaju s 2015 jaja spremao je Budimir Žižović u pratnji Miroslava Mocka i gastro tima pulskog Rock Caffea.

Povremeno su mu u ispomoć dolazili pjevač Zlatan Stipišić Gibonni, gradonačelnik Pule Boris Miletić, istarski župan Valter Flego, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i Edin Tanović, prokurist Agrokoke-Pula, tvrtke koje je donirala jaja. Nakon točno pola sata kuhanja jaja počela je podjela velikih porcija fritaje od po četiri jaja i nekoliko kobasica.

Istodobno je u grijanom šatoru na Karolini pred 60-ak okupljenih koncert održao Dražen Turina Šajeta. Najavljivalo se da će tu biti organiziran doček nove godine u podne, ali se očito od toga odustalo zbog premalog odaziva. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter