Puljanima 190 tisuca eura za Bellea

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Neizvjesnost je dugo trajala, ali je u ponedjeljak donijeta odluka: Henri Belle napušta Pulu nakon sezone i pol igranja u zelenožutom dresu i iduce bi sezone trebao igrati za Split. Ne i za Hajduk, iako je nedavno izjavio da iz Pule može samo na Poljud.

Situacija se u meduvremenu promijenila i Belle je umjesto bijele prigrlio crvenu boju, a pulski je klub na ime odštete za ovaj transfer dobio oko 190 tisuca eura, kako saznajemo iz neslužbenih izvora. Naravno, taj podatak u pulskom klubu nisu željeli iznijeti u javnost ni u ludilu, pravdajuci se da je to poslovna tajna i da takve stvari ne treba iznositi u javnost. No, ovo je uvjerljivo najveca odšteta koju je Istra 1961 u svojoj povijesti dobila za jednog igraca.

Uzmemo li u obzir da je Belle stigao kao anoniman igrac iz Union Douale odakle je bio na posudbi u švedskom Orebru i za kojeg Puljani nisu platili odštetu, na igracu su zaradili i tijekom ove tri polusezone koliko je igrao za Puljane i na transferu. To je i veliki plus za image kluba, jer je konacno poceo i zaradivati na igracima.

Belle je namjeru da ode u Hajduk navodno promijenio nakon što je saznao da u Hajduku igraci baš i ne primaju redovito placu, a to je ono zbog cega je Puljane dao na Arbitražu. Na koncu je svojim ponašanjem natjerao upravu kluba da ga suspendira i ostavi u Puli dok su mu suigraci trenirali na Rogli. Cekao se trenutak za transfer i taj je stigao popodne kad su se predsjednik Splita Slaven Žužul i predsjednik Istre 1961 Mihail Šceglov usuglasili oko odštete.

Zanimljivo je da je Belle u ponedjeljak u Puli cekao ishod ovog susreta i nije želio davati izjave. U utorak se pak ocekuje da potpiše ugovor sa Splitom.

Da je pulski prvoligaš istovremeno doveo neko kvalitetno pojacanje u napadu, odlazak Bellea možda se i ne bi osjetio u velikoj mjeri. Ovako, trener Pamic umjesto Bellea i Primorca u napadu ima Prgometa i Jelica, uz ostale igrace koje je imao i proljetos. Zasad su "zeleno-žuti" u tom segmentu izgubili kvalitetu. (Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter