Puljani vratili dvosmjernu rivu

Uskoro bez mogućnosti dvotračne jednosmjerne vožnje rivom (N. LAZAREVIĆ)
Uskoro bez mogućnosti dvotračne jednosmjerne vožnje rivom (N. LAZAREVIĆ)

Početkom tjedna istekao je rok za slanje prijedloga na e-Konzultacijama Grada Pule kakav promet građani žele rivom. Od četiri ponuđena modela, jednosmjernom rivom u jednom ili drugom smjeru, dvosmjernom rivom, ili, pak, šetnicom, najveći broj građana, preko 1.500, izjasnio se za dvosmjeran promet što je bilo apsolutno očekivano s obzirom na mnogobrojne kritike u posljednjih godinu i pol dana od kada je, nakon radova, riva otvorena za jednosmjeran promet od semafora prema bulevaru.

Veliki interes javnosti još je jednom pokazao da Puljani žele dvosmjernu rivu do realizacije uređenja rive i omogućavanja društvenih sadržaja.

Gradonačelnik Boris Miletić već je na prošloj sjednici Gradskog vijeća izjavio da je naložio izradu projekta dvosmjerne rive, a najavio je i uvažavanje nekih drugih prometnih rješenja koje su građani predložili, što će se tek vidjeti kada se prezentira javnosti.

Izgledno je za sada tek da će se rješenje početi primjenjivati prije početka turističke sezone. Naime, iz gradske uprave još uvijek nam nisu potvrdili ukupan broj pristiglih "glasova" Puljana, te omjer po modelima, međutim, broj Puljana koji je glasao na e-Konzultacijama za vraćanje dvosmjernog prometa rivom bio je toliko superioran ostalima da nema dileme.

- Veliki broj građana izjasnio se za dvosmjerni promet pa sam stoga naložio izradu projekta u tom smislu. No, građani su savjetovali rješenja i za druge prometne probleme pa ću i to uvažiti, rekao je Miletić prošlog tjedna.

Iako je gradska uprava posljednjih godinu dana branila rješenje jednosmjerne rive nakon višestrukih kritika i zahtjeva gradonačelnik je na ovakav način odlučio popustiti građanima, odnosno uvjeriti se da uistinu žele dvosmjeran promet. (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.
 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter