Puljani vjerni svom festivalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ni najava grmljavinskih pljuskova ni prometne gužve koje su zagušile centar grada i prilazne ceste oko Arene nisu sprijecile mnoštvo Puljana da u subotu navecer pohrlr na svecanost otvorenja 59. festivala igranog filma u Puli. Pokazalo se da su Puljani ostali vjerni svom festivalu te ga iz godine u godinu sve jace podržavaju i vesele mu se.

Vec oko 18 sati su se prvi zaljubljenici u film polako poceli spuštati u centar išcekujuci pocetak otvorenja i tradicionalni vatromet. Ne bi li cekanje bilo ugodnije, pobrinuli su se organizatori brojnih manifestacija u okolici Arene pa zabave nije nedostajalo, a poseban doprinos dao je Puhacki orkestar grada Pule, koji je podno Arene svirao glazbu iz poznatih filmova.

- Pulski festival igranog filma živi više od 50 godina i nadam se da ce poživjeti još toliko i više. Lijepo je i organizacija je odlicna. Pula živi festival i cijela atmosfera u i oko Arene je prekrasna, rekao nam je Franko Krajcar, kojeg smo zatekli ispred Arene. Dodao je, takoder, da mu se svida što u Puli tijekom festivala ima mnoštvo dogadanja. Istog mišljenja bile su tri mlade Puljanke koje smo susreli na zidicu podno Arene, a koje su takoder došle na otvorenje i pogledati vatromet. Ema Badurina, Chiara Kalebic i Carla Šuran su nam kazale da dolaze svake godine i da je festival iz godine u godinu bolji i sadržajniji.

Samo rijeci hvale oko citavog sadržaja pulskog festivala imala je i Dijana Dimac, koja je kazala da je Pula inace prekrasna, no posebno zraci tijekom festivala, koji posjecuje svake godine. Slicno su nam odgovarali i svi oni s kojima smo kratko porazgovarali u okolici Arene u išcekivanju svecanosti otvorenja. Spektakularan vatromet zasigurno je opravdao njihova ocekivanja i gušti gledanja filmova pod zvijezdama mogli su poceti. (Nera SOFTIC, snimio Dejan ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter