Puljani vjerni filmu i Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dodjelom nagrada, u i veceras ispunjenoj pulskoj Areni, završio je 56. Festival igranog filma. Da ponovimo, Velikom Zlatnom arenom nagraden je film «Metastaze», Puljanka Dijana Vidušin i Rene Bitorajac nagradeni su Zlatnim arenama za najbolje uloge, a tandem Zvonimir Juric i Goran Devic za najbolju režiju za film «Crnci».

Ocjenjivacki sud ove je godine ravnomjerno preraspodijelio glavne nagrade na cetiri filma, tako da su «Metastaze», «Crnci», «Kenjac» i «Ljubavni život domobrana» dobili po tri Zlatne arene. Može se zato reci da ove godine apsolutnog pobjednika nije bilo, ali je zato bilo apsolutnih gubitnika jer filmovi «Covjek ispod stola», «Blizine», «Zagrebacke price» i «Penelopa» nisu dobili niti jednu.

Publika je filmove prikazane u Areni doživjela drukcije, pa su glasovi publike otišli filmu «Vjerujem u andele» koji je otvorio Nacionalni program. Gledatelji su taj film ocijenili s 4,57, a slijede «U zemlji cudesa» (4,41), «Kenjac» (4,31), «Metastaze» (4,03), «Zagrebacke price» (3,77), «Covjek ispod stola» (3,77), «Ljubavni život domobrana» (3,43), «Crnci» (3,20).

 


Podijeli: Facebook Twiter