Puljani ukrali 14 tona željeza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica Puljana R. M. (21) i I. R. (24) te M. E. (33) iz Banjola ukrali su iz vagona na pulskom željeznickom kolodvoru na štetu tvrtke Metis, te iz skladišta bivše vojarne Valmarin na Velom Vrhu koje koristi Uljanik namjenska proizvodnja, ukupno 14 tona starog željeza vrijednog oko 1,5 milijuna kuna. Trojac je uz ostalo provalio i u tvrtku Medriv u Labinskoj ulici u Puli iz koje su ukrali alkoholna pica.

Policija je pronašla 10 od 14 tona ukradenog željeza. Vrijednost ukradene robe povisile su razne vrijedne legure koje su se uz ostali materijal nalazile u ukradenom otpadu. Po rijecima glasnogovornice PU istarske Nataše Rogic kradljivci su staro željezo prodali u Italiju, i to preko jedne tvrtke u Galižani gdje je i pronadeno staro željezo.

Dio starog željeza pronaden je i u kombiju kradljivaca. Trojac je na Badnjak oko 21.30 sati sproveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli i protiv njih slijedi kaznena prijava zbog teške krade provaljivanjem. Po rijecima glasnogovornice Rogic kriminalisticko istraživanje se nastavlja.


Podijeli: Facebook Twiter