Puljani u Vukovarskoj ulici odali počast gradu heroju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

I u pulskoj Vukovarskoj ulici paljenjem tisuća svijeća i svečanim mimohodom odana počast gradu heroju Vukovaru i svim njegovim žrtvama. U organizaciji gradske i županijske Hvidre 23. godišnjica najveće tragedije u novijoj hrvatskoj povijesti prošla je dostojanstveno, a u koloni sjećanja našli su se, uz organizatore, predstavnici Grada Pule i Istarske županije, brojnih političkih stranaka, vojske, policije i mnogobrojnih udruga Domovinskog rata, navijačke skupine Demoni, Motokluba Twin Horn te brojni građani koji su došli na nogostup Vukovarske ulice zapaliti svijeće.

I prije samog mimohoda brojni su Puljani, posebno mnogo mladih, palili svijeće u Vukovarskoj ulici, ponajviše ispred murala vukovarskog vodotornja, zatim Blagi Zadri, Siniši Glavaševiću i Ovčari. Masovno se duž nogostupa ulice palilo svijeće u znak sjećanja na Vukovar 1991. i stradalnike pokazujući da žrtva grada heroja, gdje je zaustavljena velikosrpska agresija na Hrvatsku, nikad neće biti zaboravljena.

Mimohod, koji je krenuo s početka Vukovarske ulice, vodio je predsjednik županijske Hvidre Zdenko Požgain, koji se kod spomenutih murala zahvalio brojnim okupljenima, bez obzira na političko opredjeljenje, koji su se još jednom došli pokloniti žrtvama.

- Odajemo počast žrtvama stradanja u Vukovaru, ali i Škabrnje, te svima koji su položili život za slobodnu Hrvatsku. Prisjećamo se svih koji su pali i utkali sebe u neovisnu slobodnu državu. Nikad se ne ponovilo, nikad se ne zaboravilo, poručio je okupljenima Požgain.

Nakon mimohoda, u crkvi Sv. Antuna služena je misa zadušnica za sve poginule branitelje i žrtve Vukovara. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter